Çözüldü Windows 10'a backdoor virüsü bulaştı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

909251

Picopat
Merhaba bugün bilgisayardaki eksik sürücüleri kuruyordum chipseti kurduktan sonra bir tane driver yüklenmemişti ben de donanım kimliğinden arattım. Direkt indirip kurdum. Sonra VirusTotal'de tarattığımda backdoor virüsü çıktı. Şimdi format attım hala içime sinmedi diskide sildim acaba silinmiş midir virüs?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Disk silme ne şekildeydi?
Eğer sadece hızlı format yaptıysan tam silinmemiş olabilir.
Ama disk yönetimi'nden bölümleri silip yeniden oluşturduysan, ya da kurulum ekranından tüm bölümleri silip yeniden kurduysan %99,9 temizlenmiştir.
İçin rahat etmediyse, sıfırdan kurulum ve ardından bir BIOS reset + güncelleme en temiz yöntemdir.
Ama disk yönetimi'nden bölümleri silip yeniden oluşturduysan, ya da kurulum ekranından tüm bölümleri silip yeniden kurduysan %99,9 temizlenmiştir.
İçin rahat etmediyse, sıfırdan kurulum ve ardından bir BIOS reset + güncelleme en temiz yöntemdir.

Çözüm
Format ekranından diski silme işlemini yaptım yeni disk olusturdum.Bios güncelleyem çünkü büyük ihtimalle anakart turbox.

Backdoor yazılımında self-copy özelliği yoksa %100 silinmiştir. VirusTotal linkini yollayın muhtemelen false-positive olabilir.
Hocam dosyayı sildim yeniden yüklesem sıkıntı olurmu.Ve hatırladığı kadarıyla W32 backdoor gibi bişey yazıyordu

D
Aynı dosyayı yeniden yüklemenizi tavsiye etmem. False-positive değil ise yeniden bulaşır. Hangi driver söyleyin biz yardımcı olalım.

@909251
Driver umruda değil fakat Kaspersky ile tam tarama yaptım bişey çıkmadı diski sildim yeniden oluşturdum Microsoft un tarama uygulamasıyla tam tarama yaptım gene bişey çıkmadı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı