Windows 10'a dönmek mantıklı mıdır?

WXeray

Hectopat
Makaleler
1
RAM
16GB
SSD veya HDD modeli
2 TB
Ekran kartı
Rtx 4060
Anakart
B450Mh
İşlemci
Ryzen 5 5600
Yeni PC'de Windows 11 kullanıyorum. Ancak Valorant oynarken bazen bilgisayar takılıp kalıyor Alt+Tab yaptığımda takılıyor kalıyor. Kapatıp açmam gerekiyor düzelmesi için. Bazen normal kullanımda 10-15 dakika PC başından kalktığımda geri döndüğümde aynı sorunu yaşıyorum donup kalıyor. Sizce Windows 10'a dönmeli miyim? Hâla bu tarihte Windows 10 kullanılır mı? Performanstan yana sorun yaşar mıyım?

Yeni PC'de Windows 11 kullanıyorum. Ancak Valorant oynarken bazen bilgisayar takılıp kalıyor Alt+Tab yaptığımda takılıyor kalıyor. Kapatıp açmam gerekiyor düzelmesi için. Bazen normal kullanımda 10-15 dakika PC başından kalktığımda geri döndüğümde aynı sorunu yaşıyorum donup kalıyor. Sizce Windows 10'a dönmeli miyim? Hâla bu tarihte Windows 10 kullanılır mı? Performanstan yana sorun yaşar mıyım?

Windows 10'da performans sorunu yaşamazsınız ancak bana soracak olursanız eğer Windows 10'a dönecekseniz eğer keyiniz varsa dönün derim çünkü Windows 10'da Windows'u etkinleştirmeden temayı siyah yapamıyorsunuz. Keyiniz yoksa sadece kayıt defterinden temayı siyah yapabiliyorsunuz oda pek sağlıklı bir şey değil.

bende Windows 11 geçtim 2 ay önce ama Windows 10 la çok bir fark göremedim ama bende Windows 10 geçmeyi düşünüyorum ona alışmışız fakat tercih sizin .

Merhaba Windows 11'in bu kadar ağır çalışmasının sebebi çok fazla telemetri ve arka planda çok fazla gereksiz hizmet ve uygulama çalışmasıdır. Bu bağlamda Windows 10'a geçmek mantıklı olsa da Windows 11'inizi debloat edebilirsiniz.

Arkadaşlar buradaki herkese şahsi tavsiyem o&o shutup10++ programını kurmanız ve apply all recommended settings yapmanız ve PC'yi yeniden başlatmanız bu sayede bütün gereksiz Windows hizmetleri, arka planda çalışan bütün gereksiz programlar veya bütün gereksiz Windows ayarları kapatılıyor hatta Windows eğer özel ayar yapmadıysanız her saniye verilerinizi Microsoft hesabınıza kayıt edip verileirnizi Microsoft'a göndermekle uğraşıyor o&o shutup10++ programı sayesinde bütün bu gereksiz şeyleri kapatabilirsiniz ben şahsen kullanıyordum gözle görülür bir FPS farkıda veriyordu.

Merhaba Windows 11'in bu kadar ağır çalışmasının sebebi çok fazla telemetri ve arka planda çok fazla gereksiz hizmet ve uygulama çalışmasıdır. Bu bağlamda Windows 10'a geçmek mantıklı olsa da Windows 11'inizi debloat edebilirsiniz.

Arka planda çalışan hizmetler değil de sanırım Dosya Gezgini yanıt vermiyor ve o yüzden donup kalıyor. Bunun çözümü hakkında bilginiz var mı? Yoksa baybay Windows 11 diyeceğim.

Bir temiz kurulum yapmanızı öneririm. Düzelmezse Windows 10'a dönün.

Sıfırlama yaptım. Düzelmedi. ISO olarak yükledim USB ile kurulum yaptım tekrardan olmadı. Windows 11 Pro kullanıyordum. Home'a döndüm. Şu an sorunu bir tek Valorant'ı açarken yaşıyorum. İlk açışta oluyor oyun açılmıyor tıkladığımda. Oyunun sesi geliyor ama hiçbir şeye tıklayamıyorum. Güç tuşundan kapatıp açıyorum ikinci açışta düzeliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı