Reis RAM'in zaten gereğinden fazla bile. Windows 11 boştayken Görev Yöneticisi'nden baktığımda Max 4-5GB RAM tüketir o da maximum. Bence geçmene hiç gerek yok ama tabii senin kararın. İstersen linklerini yukarı atmıştım. Ama sisteminde sorun falan çıkarsa sorumlusu ben olmam haberin olsun.
O sisteme win 7 de kurdum hocam. Sorun şu ki boşta kullanmıyorum bilgisayarı Yaklaşık 40-50 sanal windows açmaya çalışacağım ondan dolayı işletim sisteminin kendisi ne kadar az cpu ram kullanırsa o kadar iyi benim için.
O sisteme Windows 7 de kurdum hocam. Sorun şu ki boşta kullanmıyorum bilgisayarı yaklaşık 40-50 sanal Windows açmaya çalışacağım ondan dolayı işletim sisteminin kendisi ne kadar az CPU RAM kullanırsa o kadar iyi benim için.
Hocam eğer LTSC'yi kurulum yaparsak sık kullandığımız programlar veya donanım driverları sıkıntı olur mu? mesela normal Windows 10 22H2 iken LTSC 21H2 gibi hani program böyle uyumluluk sorunu (programı kullanabilmeniz için 22H2 sürümü güncelleyin) olur mu? Aslında çok güzel bir versiyon, Microsoft Store yok gereksiz uygulama veya reklam yok.
Hocam eğer LTSC'yi kurulum yaparsak sık kullandığımız programlar veya donanım driverları sıkıntı olur mu? Mesela normal Windows 10 22H2 iken LTSC 21H2 gibi hani program böyle uyumluluk sorunu (programı kullanabilmeniz için 22H2 sürümü güncelleyin) olur mu? Aslında çok güzel bir versiyon, Microsoft Store yok gereksiz uygulama veya reklam yok.
Şu anki amacınızda Windows 10'a dönmenin çok da bir mantığı yok gibi. Özel olarak bir sorun yaşamıyorsanız arada pek de bir fark olmayacak. İlla da dönecekseniz çoğunluğun önerdiğinin aksine LTSC'ye gerek yok bence. Zamanında ben de denedim ama pek de memnun kalmadım. Windows 10 Home geçin.
Şu anki amacınızda Windows 10'a dönmenin çok da bir mantığı yok gibi. Özel olarak bir sorun yaşamıyorsanız arada pek de bir fark olmayacak. İlla da dönecekseniz çoğunluğun önerdiğinin aksine LTSC'ye gerek yok bence. Zamanında ben de denedim ama pek de memnun kalmadım. Windows 10 Home geçin.
Şu anda home kullanıyorum o bilgisayarda, tüm hizmetler update vs kapalı defender yok. Fakat bu 2016 LTSB de denemek istiyorum. Win 10 Home dan daha mı az cpu ram tüketiyor diye.
Hız ve akıcılık olarak fark etmez zaten. Güncel sistemlere Windows 10 Pro da kurulsa başka bir şey de kurulsa aynı. İnternette görürsünüz işte Pro şu kadar RAM kullanıyor Home şu kadar kullanıyor gereksiz servis falan filan var diye ama bunların çoğu hikaye. Adı üstünde Home sürüm zaten ev kullanıcıları için tasarlanmış. Nispeten eski bir sistemse bazen durum değişebiliyor.
Not: Web sitesi, bilgisayarınız veya ISO dosyaları ile ilgili hiçbir şekilde sorumluluk almıyorum. Her şeyden siz sorumlusunuz. Arkadaşlar biliyorsunuz eski bilgisayarlar için çoğunlukla LTSB veya LTSC sürümleri öneriyoruz. İşte bu yüzden internetten LTSB ve LTSC sürümlerinin Türkçe ISO...
Not: Web sitesi, bilgisayarınız veya ISO dosyaları ile ilgili hiçbir şekilde sorumluluk almıyorum. Her şeyden siz sorumlusunuz. Arkadaşlar biliyorsunuz eski bilgisayarlar için çoğunlukla LTSB veya LTSC sürümleri öneriyoruz. İşte bu yüzden internetten LTSB ve LTSC sürümlerinin Türkçe ISO...