Windows 10‘A format atmak

Serikopat

Hectopat
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Şimdiki sürümüm Windows 8.1 Single languae 10 yıllık laptop. 4 GB RAM i3-2350M 2.30 GHz HDD Toshiba AMQ01ABD050 500 GB format atmak kaç DK sürer cevaplarsanız sevinirim. Bir de mediATOOL2004 ile indirdim ama 3.71 GB diyor GB doğru olup olmadığını da söylerseniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu videolarda detaylı anlatım yapılmış. Herhangi bir sorunuz olursa sorabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam, tam süreyi bilmek zor. Araç ile indirdiğiniz dosya için değeri doğru.

Büyük ihtimal 32-bit işletim sistemi var şu an, ancak bu işlemci dün de öğrendiğim üzere 64-bit de destekliyor. Kuracaksanız Windows 10 64-bit olanı da kurabilirsiniz. Ama eski bilgisayarlara Windows 10 kurulumu ne kadar mantıklı bilmiyorum. Aslında SSD'ye kurulursa çok iyi, ama HDD ile yavaş.

Ben de dün bir tanıdığımın Lenovo G580 bilgisayarına format attım, aynı işlemci var. Ancak bu modelin sürücüleri Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 destekliyor. Windows 10 için sürücü az. Sizin modeliniz de böyleyse tekrar düşünün derim. Windows 7'den Windows 10'a yükselttim ben. Windows 7 daha hızlıydı diyebilirim ama açılma olarak. Biraz yavaştı çünkü HDD var, SSD değil. Windows 10, HDD ile sıkıntı yaratabiliyor eski/yeni bilgisayar fark etmeksizin.

Ama format atarken çok beklemedim., evet 3.71 GB doğrudur. Ben toplam 30-40 dakikada tamamladım. Daha kısa da sürebilir.

Ben son kez uyarımı yapayım Windows 10 boşta 2 GB RAM yiyecek sürekli güncellemeler ile uğraşacaksınız. HDD ile çok yavaş olacak sürekli %100 disk ile uğraşacaksınız oynadığınız oyunları oynayamayacaksınız çünkü RAM yetmeyecek veya HDD nedeniyle drop yiyeceksiniz.

Windows 10 kurmanızı önermiyorum. O sisteme Windows 10 kurarsanız kafayı yersiniz.

Hocam fakat Windows 8.1'de bilgisayarım tık diye sesle kendi kendine kapanıyor, peki güncellemeri iptal etsem Windows 10'da yine RAM yermi bir de önerdiğiniz SSD varsa ayrıyeten ise Windows 7 kurunca Wi-Fi'ye bağlanamıyorum mesajınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Hocam fakat Windows 8.1'de bilgisayarım tık diye sesle kendi kendine kapanıyor, peki güncellemeri iptal etsem Windows 10'da yine RAM yermi bir de önerdiğiniz SSD varsa ayrıyeten ise Windows 7 kurunca Wi-Fi'ye bağlanamıyorum mesajınızı bekliyorum.

Kendi kendine kapanmasının nedeninin işletim sistemi olduğuna emin misiniz? Eğer oyun oynamıyorsanız veya Windows'a özel programınız yoksa Linux öneririm. Windows 10 güncellemeleri iptal etmek oldukça zor etseniz de 2 GB RAM yer. RAM ve SSD yükseltmesi yaparsanız oldukça iyi olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı