Windows 10'a Geçilmeli mi?

Windows 10' a Geçeyim mi?

• Sakın geçme.

Oy: 0 0,0%
  • Daha geçmedin mi ?

Oy: 13 100,0%

• Oy verenlerin toplamı
    13

Hakan Turan

Hectopat
Yer
İstanbul/Ümraniye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Evet arkadaşlar konu belli. Öncelikle ben Mac OS X işletim sistemi kullanıyorum. Ayrı olarak bir tane Windows 8.1 Pro işletim sistemli laptobum var. Şu DirectX 12 durumu ya da performans umrumda değil. Önemli olan kullanış. Ayrıca orjinal lisansı çok pahalı olan ( korsan ) tasarım programlarım var. Windows 10 korsan exe dosyası açmıyor diyenler var. Bu doğru mu? Eğer doğruysa benim için çok kötü olur. Çünkü arayüzü çok hoşuma gidiyor ve şu an ücretsiz olarak ulaşabiliyorken yükseltmemek işkenceden beter olur. Ayrıca ayar sistemi konusunda biraz zayıfmış. Peki başka şikayet olan var mı? Yoksa bırak bunları bas update'yi mi diyorsunuz? :D

Ben kullanıyorum. Kesinlikle geçmelisin. Korsan olayına gelirsek bir ara camstudio 8 kullanmışlığım var crackli. Geçenlerde sildim.

Öncelikle korsana destek vermediğimizi bilmeniz lazım. Ben Windows 10 kullanıyorum. Gayet kullanışlı. Herhangi bir şikayetim yok. Unutmayın, en güncel her zaman en iyidir.

Öncelikle Windows 10'u kullanmayı hiç düşünmüyor olsanız bile, ücretsiz yükseltme süresi bitmeden mutlaka geçiş yapın. Yükselttikten sonra ciddi sorunlar yaşar yada beğenmezseniz 8.1'e geri dönersiniz, ama istediğiniz zaman tekrar geçebileceğiniz bir Windows 10 lisansınız olmuş olur.

Crackli yazılıma gelince net bir şey söylenemez, bunun için yabancı forumları araştırmalı yada daha iyisi Windows 10'a geçip kendiniz görmeniz lazım. Bu arada Windows 10 halen tamamlanmış bir ürün değil ve bazı lisanslı yazılımlar bile çalışmıyor (örneğin CorelDraw X7), bu tip uyumsuzluklar zamanla çözülecek. O nedenle geçmeden önce kullandığınız yazılım sürümlerinin Windows 10 ile uyumlu olup olmadığını araştırın. Yine bu arada Windows 10'a yükseltme ile geçerseniz bazı yazılımlarınız sorunlu çalışmaya yada hiç çalışmamaya başlayabilir, bu tip sorun yaşadığınız yazılımları kaldırıp tekrar kurarsanız genelde sorun çözülüyor.

Arayüz değişiklikleri gibi süsleri bir kenara bırakırsak, Windows 10'un 8.1'e göre 2 büyük yeniliği var: 1.'si çoklu masaüstü (ki gereksinim duyan biri için çok önemli), 2.'si de metro uygulamalarının (mağaza ve yerleşik uygulamalar dahil) pencerede çalışabilmesi, bence önemli artılar...

Dell n5110 bilgisayarım var. Windows 10 desteği yok dell'in sitesinde öyle yazıyor. Windows update'ten windows 10'a yükseltmeye çalıştığımda hata veriyordu. Bir heyecana girip bugün recovery attım bilgisayara driverları updateleyip sonrasında windows 10 sihirbazı ile windows 10'a geçtim. Driverların windows 10 sürümü yok zaten sitesinde :D yüklediğim bazı driverları da görmüyor şuan temel driverlar gözüküyor :D en azından windows 10'um olsun diye geçtim. Çok sıkıntı olursa windows 7 geri yüklerim windows 10 keyim de olur :)

Eğer tek artısı dediğiniz gibi en büyük artısı çoklu masaüstü ise, benim ihtiyacım yok zaten OS X kullanıyorum. Üstelik 8.1' e çok alıştım. Ama aryüzü çok beğendim. Geçeceğim arkadaşlar teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı