Windows 10'a geçilmeli mi?

Unstated

Decapat
Yer
Wangdue Phodrang, Bhutan
Selamlar şu anda Windows 11 kullanıyorum ve illaki eksileri var. Ve bugün Instagram'da gördüğüm bir post Windows 10'un daha fazla kullanıldığını gösteriyor.
Oyun konusunda bazıları Windows 10 daha iyi diyor bazıları Windows 11 daha iyi diyor, kararsız kaldım
Bu konu hakkinda düşünceleriniz neler?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-01-02-19-06-18-268_com.instagram.android-edit.jpg
    517,7 KB · Görüntüleme: 70
Cihazdan cihaza oyunlarda performans farkları gözlenebilir, normal bir durum. Ama bunlar çoğu durumda* astronomik sayılar olmayacaktır. Windows 10 bildiğim kadarıyla ekim ayında güvenlik güncelleştirmelerini almayı bırakacak. Ekim ayına kadar daha çok vakit var, ve yine yanılmıyorsam istediğiniz zaman tekrar Windows 11 geçebilirsiniz. Ben şahsen sadece gözüme daha hoş gözüktüğünden ötürü Windows 11 kullanıyorum, kendi cihazımda oynadığım oyunlarda da belirgin bir performans farkı görmedim.

Performans konusunda gözle görülür birşey olacağını düşünmüyorum. her zaman en güncelini kullanma taraftarıyım fakat Windows 10'dan kopamadım.

Elinde sonunda herkes 11e geçecek istisnaları saymazsak 11'de kalın bence.

Hocam oyun konusunda göze batan bir şey olmaz, neredeyse bu konuda aynı gibiler dışarıdan bakılınca. Gene de Windows 10'un kullanış olarak daha iyi olduğunu düşünüyorum.

İlk çıktığında Windows 10 kullanmıştım kötüydü bende Win 8.1 kullanmaya devam etmiştim stabil diye. Şu an yeni PC ile Windows 10 kullanıyorum geçen mesafede çok yol kat etmiş oturmuş bayağı. Şu an ise Windows 11 sıkıntılı o oturana kadar Windows 10 daha 3-4 yıl gider rahat.

Açıkçası Windows 11 çıkmadan önce çok şişirilerek tanıtıldı. Ancak beklentiyi ne kadar karşıladı orası tartışılır. Ve Windows 11, hala regedit üzerinde Windows 10 OS imzasıyla çalışıyor.. Bu bile üzerinde özensiz çalışıldığının bir göstergesi bence. Eskiden XP'den Vistaya geçiş veya Vista'dan 7'e geçiş arasında kullanıcılar gözle görülür ciddi farklar yaşardı ancak Windows 8'den bu yana işler değişti. Tamamen göz boyama ve kullanıcıları para kazanmak uğruna yeni sürüme zorlama yolu izleniyor..

Açıkçası benim gözümde Windows 11, 10'un üzerine giydirilmiş bir temadan ibaret. Ekstra bir numarasını veya artısını göremedim. Tek fark, gereksiz görsel şölen ve tutarsız çalışan bir yönetim sistemi.

Windows 10'u geçtim, Windows 7 kadar bile stabil değil maalesef.
Bu sene içinde Windows 10 için destek kesilecek, bunu göz önüne alarak karar verebilirsin. Senin için hangisi en iyi ise onu kullan.

Desteği her ne kadar kesilse bile Windows 11 tam anlamıyla oturana kadar 10 kullanman daha kolay olur senin için.

Microsoft'u protesto etmek istiyorsanız geçebilirsiniz. Windows 10'un pazar payı ne kadar yüksek kalırsa, Microsoft politikalarında o kadar geri adım atacaktır. %10'luk bir pazar payı feda edilebilir fakat %50 kadarı görmezden gelinemez.

Protesto konusunu bir kenara bırakıp işletim sistemini tarışacak olursak, eğer Windows 11'e debloat yaparsanız Windows 11, 10'dan daha iyi oluyor. Şahsen aylardır 23H2'yi ara sıra gelen ama daha sonra çözdüğüm küçük hatalar dışında oldukça stabil bir şekilde kullanıyorum. 25H2 çıkmaya yakın da 24H2 geçerim herhalde. Zira 24H2 asıl o zaman geliştirilmesini tamamlamış olacaktır.

Ben sürekli Rust oynayan birisiyim yaklaşık 10k saatim vardır.
Windows 11'i sürekli övüyorlardı hadi geçeyim temiz güzel bir formatla geçtim.
Arayüzüne çok kısa zamanda alıştım her şey güzel Rus'ta girdim normalde 70-80 FPS alıyordum bir baktım FPS'im 100-110 arası çok iyi demeye kalmadı yarım saat sonra tak mavi ekran yedim.
Yeniden başlat Rus'ta gir FPS droplar başladı yine 100+FPS alıyorum fakat anlık FPS dropları yemeye başladım bazen durduk yere 4FPS'e sabitlenip öyle kalıyor ne yaparsam yapayım düzelmiyor illa kapat aç yapmak gerekli.
Başka oyunlarda acaba böyle sıkıntılar var mı diyerek birçok oyunda denedim Rust'tan daha fazla grafik isteyen oyunları bile saatlerce oynadım ne FPS düşmesi ne de mavi ekran yedim.
Sonra mecburen Windows 10' tekrar geçtim ve o kadar kötü geldiki sanki Win98 kullanıyorum.
Tamam Windows 11 güzel basit kullanışlı fakat çok fazla sorunu var illaki bir gün herkes Windows 11'e geçecek eger sıkıntın yoksa Windows 11'den devam et derim.
Ben bunları yaşamasam Windows 11'den devam ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…