Windows 10'a geçince yüklü olan programlara ne olacak ?

Taner09

Hectopat
Katılım
19 Ekim 2014
Mesajlar
152
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Benim sorum şu ben ücretsiz olarak yükselt dedim 29 temmuz günü güncelleme gibi gelen Windows 10 internetten bilgisayar kendisi yükleyecek sonra bilgisayarı yeniden başlattığımda bilgisayarım Windows 10 olarak başlayacak değil mi? Peki Windows 8.1 kurulu iken yüklü olan programlara ne olacak onlar yüklü mü kalacak yoksa onları silinecek mi ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
yeniden başlattığımda bilgisayarım Windows 10 olarak başlayacak değil mi?
Kısa anlatım olarak evet.
Peki Windows 8.1 kurulu iken yüklü olan programlara ne olacak onlar yüklü mü kalacak yoksa onları silinecek mi ?
Cevap önceki mesajlarda verildi. Ancak yine de yazayım. Yükseltme ile geçişlerde windows old klasöründe bulunacak. Temiz kurulumlarda adında da belli olduğu gibi komple sıfırlanacak.
 
Yükseltme ile geçişlerde windows old klasöründe bulunacak.

Yanlış bilgi. Aynı dile yükseltme yapınca bütün program, oyun, dosyalar, ayarlar vs alınıyor. Yine de eskinin bir yedeği Windows.old altında yer alıyor. Yükselttim de oradan biliyorum.
 
Babamın D diskinde çok önemli bilgiler var. Windows 7'den Windows 8.1'e geçerken onlar gitmemişti. Direk C diskine kurabileceğiz değil mi?
 
Peki @Recep Baltaş abi benim kullandığım bilgisayarda babamın kullandığı bir muhasebe programı var. Yükseltme yaparsam o programı tekrar kurmam gerekir mi? Yoksa o programı hala şu an kullandığımız gibi kullanabilecek miyiz?
 
Peki Recep Bey bu windows.old klasörünü nasıl temizlemeyi önerirsiniz.Direk silelim mi ?
 
Babamın D diskinde çok önemli bilgiler var. Windows 7'den Windows 8.1'e geçerken onlar gitmemişti. Direk C diskine kurabileceğiz değil mi?

Windows 10'a temiz şekilde format attığınızda ya da yükselttiğinizde windowsun önceki sürümü nereye yüklüyse oraya format atılır. Yani daha önce C sürücüsündeyse Windows 10 da oraya yüklenecek, böylece diğer sürücülerin içindeki dosyalara zarar gelmeyecektir. C sürüsünde olanlar ise windows.old adlı dosyada toplanıyor :)
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı