Windows 10'a geçiş sonrası düşük FPS

KG68

Hectopat
Sistemim:
AMD Athlon II X4 640 3GHz 4 çekirdek işlemci.
240GB SSD.
2 GB RAM.
NVIDIA 1GB ekran kartı.
Yukarıda belirttiğim sistemim Windows 7'de GTA 5'i 35-40 FPS arası açıyordu fakat ben Windows 10'a geçince bırakın GTA 5'i Zula oyununu 5-10 FPS arası açıyor. Acaba RAM'i yükseltsem mesela bir 4 GB'lık daha alsam sorun çözülür mü?

Hocam 1 GB ekran kartıyla nasıl GTA 5'te 35-40 FPS aldiniz bilmiyorum ancak FPS artışı RAM'le çözülecek iş değil maalesef. Zula, CS GO, LOL oynarsiniz ancak yuksek kalitedeki oyunlar için komple sisteminizi değişmeniz gerektiğini rahatlıkla söyleyebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Şimdi Win7'de GTA 5'i belirttiğim sistem ile 30 FPS civarinda oynayabiliyordum fakat Win10'a geçince FPS bariz bir şekilde düştü 5 10 FPS'e bende şöyle düşundum acaba RAM'in çoğunu Win10 mu kullaniyor zaten 2 GB RAM var RAM'i arttirsam sorun çözülür mü(Win7'de rahat oynayabiliyordum)

RAM'i arttırın. Windows 10 için en az 4-8 GB RAM kullanmaya çalışın.

RAM'i arttırın. Windows 10 için en az 4-8 GB RAM kullanmaya çalışın.

Yani RAM'i arttirsam sorun ortadan kalkar mı 16 GB RAM yapmayı düşünüyorum 2x8GB çözülür mü sorun

Yani RAM'i arttirsam sorun ortadan kalkar mı 16 GB RAM yapmayı düşünüyorum 2x8GB çözülür mü sorun

Bu biraz spesifik bir konu. 1 GB VRAM'de artık yetersiz geliyor Windows'a. Tavsiyem 16 GB RAM yerine 8 ile tamamlamanız kalan parayada ekran kartınızı yenilemeniz.

Fazla masraf yapmak istemiyorsan 4+4 işini görür. Dual channel da olur böylece. En yüksek MHz değerli RAM'leri alın.

Bu biraz spesifik bir konu. 1 GB VRAM'de artık yetersiz geliyor Windows'a. Tavsiyem 16 GB RAM yerine 8 ile tamamlamanız kalan parayada ekran kartınızı yenilemeniz.

Fazla masraf yapmak istemiyorsan 4+4 işini görür. Dual channel da olur böylece. En yüksek MHz değerli RAM'leri alın.

Şimdi 8 GB RAM alsam 2 GB ekran kartı alsam sorun. Çözülür mü?

Dostum günümüzdeki sistemlerde bence en az 16 GB RAM ve 4 GB ekran kartı olmalı imkanın varsa yükseltebilirsen senin açından çok iyi olur.

Dostum günümüzdeki sistemlerde bence en az 16 GB RAM ve 4 GB ekran kartı olmalı imkanın varsa yükseltebilirsen senin açından çok iyi olur.

Ya oynadığım oyunlar belli CS:GO LOL 2 GB ekran kartı ile 8 GB RAM'le kasma ortadan kalkar mı konuyu sapitmayalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…