Windows 10'a Geçiş Sonrası Performans Düşüşü

Enesxdd

Megapat
Evet başlıkta da gördüğünüz gibi sorunum bu beyler. Windows 7 kullanırken orta-yüksek ayarlarda performansla ilgili bir sorun yaşamazken daha güncel olan bir Windows sürümü olan Windows 10'a geçtiğimde oyunu oynayamıyorum. Oyun başı 80 FPS oyun sonuna doğru 30-40 bazenler 15-20 civarı. Ekran kartı sürücüm güncel. Bilgisayar yüksek performans modunda çalışıyor. Oyunu oynarken CPU kullanımı en fazla %50-60 civarı oluyor ve ekran kartı kullanımı ise yine %60 civarı oluyor. Oyunun bitimine doğru gördüğüm sıcaklık değerleri işlemci 68-70 arası ekran kartı ise yine aynı 68-70 arası. Sorun ne olabilir?
NOT: Windows 10'da ayarları en düşüğe çektim LoL'de. Ayrıca bilgisayarımı en iyi performans için ayarla seçeneği de aktif.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun DVR, gereksiz hizmetler, Windows Update ve Telemetry' yi kapatın. Bilgisayarınızı güncel bir anti-virüs ile taratın.
Cevabınız için çok teşekkürler. Bilgisayarım da herhangi bir virüs durumunun olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bilgisayarıma temiz bir UEFI format atıp güncel sürücülerimi kurup LoL indirdim ve bu sorun vardı.
Ancak yine de bir taratmak isterim, önerdiğiniz bir anti-virüs programı varmıdır?

Malwarebytes ile tarayabilirsiniz: Free Cyber Security & Anti-Malware Software

Peki hocam bir sorum daha var FPS sorununu oyun D diskindeyken Windows'un kurulu olduğu C diskine taşımam sonucu çözdüm. Ancak bir problemim hala devam ediyor. Masaüstü ve oyun çözünürlüğü aynı olmasına rağmen Alt+Tab'larda çok yavaş kalıyor. Bunun sebebi nedir? Windows 7 kullanırken böyle bir problemim yoktu. Norton ile de tarattım herhangi bir sorun çıkmadı. @time to abandon ship

Umarım işini görür. Bu ara da ekran kartın Nvidia mı?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Malesef. FPS sıkıntımı çözdüm. Ancak şu alt+tab geçişleri bir hayli yavaşladı. Çok sinir bozucu. Windows 7 kullanırken anında geçerken şimdi saniyelerce siyah ekran bekliyorum. Bu arada ekran kartım AMD. Önerin için yinede teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…