Windows 10'a Geçtikten 1 Sene Sonra Format Gerekirse?

YCY-10

Hectopat
Yer
Afyonkarahisar
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Ben bilgisayarıma 6 ayda bir format atan biriyim.Elimde Windows 8.1 Pro Orijinal Key mevcut. Windows 8.1'i Windows 10'a yükselteceğim ama aklıma takılan konu şu. 8.1'deki key 10'da çalışmıyor bildiğim kadarıyla yükseltme yapılıyor sadece. 1 yıllık ücretsiz yükseltme dönemi geçtikten sonra format atmak istersem ne yapacağım? Aklıma gelen bir yöntem var ama ne kadar sağlıklı olur ve tam olarak nasıl yaparım bilmiyorum. Windows 8.1 Pro'yu temiz kurulum yaptıktan sonra Windows 10'a yükseltmeyi planlıyorum herhangi bir program vs. yüklemeden. Windows 10'a yükseltilmiş halinin yedeğini almam benim işime nasıl yarar ben o yedekle format işini yapabilir miyim? Biraz uzun oldu ama yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu yanlış anlamadıysam cevabı aynen şu; Bir yıl içerisinde yüksetme şansınız var, şu bir yıl içerisinde yükseltme yaptığınız vakit artık Windows 10 ömür boyu sizin yani anakartınız sağ olduğu sürece olacak.

Bir kereye mahsus yükseltme yaptıktan sonra artık istediğiniz kadar temiz Windows 10 formatı atabilitsiniz.

Yedekleme işiyle de uğraşmanıza gerek yok.

Formatı windows un içinden sıfırla kısmından mı yapacagız. Aksi takdirde sıfırdan kurulum için gerekli medya ve girilecek lisans kodu mevcut değil

Hayır.
Öncelikle Windows 8.1'den Windows 10'a yüksetme yapın, Upate (Güncellemeleri) yapın, etkinleşmiş olduğundan emin olun.
Daha sonra temiz kurulum yapmak için aşağıdaki rehbere gidip aynısını uygulayın:
Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum | Technopat Sosyal

Temiz Windows 10 kurulumu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşlar Windows 10 lisansınız anakartınızla eşleşiyor. İsterseniz 10 yıl sonra bile temiz kurulum yapsanız lisans numarası girmeden aktivasyon yapabileceksiniz.

Formatı windows un içinden sıfırla kısmından mı yapacagız. Aksi takdirde sıfırdan kurulum için gerekli medya ve girilecek lisans kodu mevcut değil
Formatı ister ayarlardan sıfırla kısmında herşeyi kaldır diyerek yapabilirsiniz veya Windows kurulum USB'si ile de yapabilirsiniz. Nereden yaptığınızın aktivasyon olup olmayacağı ile alakası yok. Dilediğiniz yöntemi kullanabilirsiniz.

Konu kapanmış ama ben konuyu şöyle genişletmek istiyorum detaylı olarak sorumu soracağım bilen varsa cevaplasın lütfen. Benim işletim sistemim Windows 8.1 Single Language Windows'un sitesinden bilgisayarıma uygun Windows 10 indirdim ama ben bunu medya dosyası oluşturmak için indirdim yani iso dosyası şeklinde ve dvd ye yazdım. Dvd den şuanda normal format atar gibi Windows 10 kuruyorum sorunsuz bir şekilde kuruluyor ve Windows 8.1 lisans anahtarı ile lisanslanıyor. Sorum şimdi şu Windows'un tanımış olduğu 1 yıllık süre dolunca ben bu dvd ile format atabilir miyim lisans sorunum çıkar mı. Sıfırlamadan falan bahsetmiyorum arkadaşlar normal formattan bahsediyorum ona göre cevap verirseniz sevinirim.

Defalarca yazıldı bu, lisansınız kalıcı istedğiniz medya ile format atabilirsiniz. PC ömrünü doldurana kadar lisans sana aittir. Şu an elinde olan iso güncel olabilir ama 5 sene sonra aynı iso dosyasını kullanmana gerek yok, güncel olanını indirip kurulum yapacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…