Windows 10'a Korsan Geçenler Tam Orijinal Bir Sisteme Sahip Olmayacak Mı?

Yer
Milky Way
Win10 sisteme geçmeden önce korsan işletim sistemi kullanan kişilerin birer ürün anahtarı olur. Geçiş yapıldıktan sonra yeni birer ürün anahtarı veriliyor bildiğim kadarı ile. Peki verilen bu ürün anahtarı eskiden korsan olan kişiyi fişleyen bir anahtar mıdır?
Korsandan geçiş yapanların bazı özellikleri kullanamayacağına dair şeyler okudum. Yani tam olarak orjinal bir sisteme sahip olamayacak mı eski korsanımız?
Sizin bu konudaki düşüneniz nedir?

İlk Windows 10'u Windows 8.1'den illegal yollarla yükseltip lisansladım. Sonrasında makine sınırsız etkinleştirilmiştir dese de Windows 10 Key'im "VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T" gözüküyordu. Yani geçici key, demek bu işte bir iş var ki Microsoft bu keyi verdi. Ha eğer aramızda 8.1 lisans satın alıp orijinal key ile Windows 10'a yükseltmişse ve Windows 10 Key'i yukarıdaki key ile aynıysa, benzersiz bir key değilse bir şey diyemem. Karmaşık bir durum.

Bu ürün anahtarları yükselten kişiler için kalıcı ürün anahtarı olur, Windows'u kalıcı etkinleştirir. Ben de orijinal Windows 10 Pro kullanıyorum, benim de ürün anahtarım o. Fakat herkesin ürün kimliği farklı. Zaten yükseltmeden sonra eğer temiz Windows 10 kuracaksanız bile ürün anahtarına gerek kalmıyor. Yükseltilen bilgisayara Windows 10 kurarken ürün anahtarı girme ekranında "Atla" seçeneği çıkar. Gerçi illegal yollarla yükseltilen Windows'ları Microsoft nasıl ayırt edecek, ne yapacak bilemem. Eğer korsan Windows 7 ve 8.1 işletim sistemleri, 10'a yükseltip orijinal bir şekilde kullanıyorsa para verip lisans satın alanlar mağdur oluyor bu durumda .

Korsan olarak yükseltenler orjinal Windows'a sahip olacaklar fakat onlar para verip Windows kullananlardan farklı olacak. Örneğin korsan olanların bilgisayarında Windows ile gelen Microsoft Defender olmayacak vs. Ben de eksik bilgiye sahibim zaten. Hatta konu açtım bi el atın siz de yardımcı olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…