Windows 10'a Realtek indirilmiyor

recks

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
Corsair 16GB(2x8) Vengeance RGB PRO SL Beyaz 3600mhz CL18 DDR4 Ram
SSD veya HDD modeli
Kingston 1TB KC2500 NVMe Okuma 3500MB/2900MB
Ekran kartı
Asus GeForce RTX 3060 Ti Dual Mini V2 8G 8GB GDDR6
Anakart
Asus Prime B450M-A II 4400mhz(OC) RGB M.2 AM4 mATX
İşlemci
AMD Ryzen 7 5800X 3.80 Ghz 8 Çekirdek 36MB AM4 7nm
Selamlar, 2 gün önce yeni kasa topladım ve bugün elime ulaştı her şeyi sorunsuz çalışıyor fakat ses sorunu var. Kasaya kulaklıkta taksam hoparlörde taksam, Windows "bağlı hoparlör veya kulaklık yok" diyor.

Anakartım: ASUS Prime B450M-A II 4400MHz(OC) RGB M.2 AM4 mATX anakart.

Denediğim yöntemler:
- Driver Booster ile tüm sürücüleri indirdim.
- ASUS'un sitesinden kendi anakartımın modelinden, ilgili Audio sürücüsünü indirdim. Realtek 6.0 falandı.
- Aygıt yöneticisinde hiçbir şekilde Realtek gözükmediği için kendim eklemeye çalışınca mavi ekran hatası alıyorum.
- Birden fazla Realtek sürümü indirip denedim hiçbiri olmadı.
- Kasanın hem ön hem arka jaklarını denedim.
- BIOS'tan anakartımın sesinin açık olup olmadığını kontrol ettim (açıktı)

2 gündür uğraşıyorum daha ne yapabilirim bilmiyorum. Ses aygıtlarında sadece NVIDIA High Definition Audio var.

Aynı durumu yaşamıştım. Ne yaptıysam çare bulamadım. Ön arka jakların hiçbiri tepki vermiyordu. En son anakartı garantiye yolladım. İşlemci soketinin içindeki kıskaçlara zarar verdiğimi söylediler.( işlemciyi düşürüp pinleri yamultmuştum düzeltip takınca zarar vermişimdir) 350 TL para istediler 500 TL aldığım anakarta 😂😂 200 TL'ye satıp yeni anakart aldım. Umarım aynı sorun yoktur sizde de

Aynı durumu yaşamıştım. Ne yaptıysam çare bulamadım. Ön arka jakların hiçbiri tepki vermiyordu. En son anakartı garantiye yolladım. İşlemci soketinin içindeki kıskaçlara zarar verdiğimi söylediler.( işlemciyi düşürüp pinleri yamultmuştum düzeltip takınca zarar vermişimdir) 350 TL para istediler 500 TL aldığım anakarta 😂😂 200 TL'ye satıp yeni anakart aldım. Umarım aynı sorun yoktur sizde de
İşlemcinin soğutucusunu bile sökmediğimi bildikleri için bana bununla gelemezler. Kendileri takarken kırmışlarıdır fakat ben işlemcinin pinleriyle anakart sesinin bağlantısını anlayamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı