Windows 10'a yükseltme sonrasında bilgisayar donuyor

FFurkaNNN

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 2 ay önce 2. el dizüstü bilgisayar aldım. Aldığımda bilgisayarın içerisinde Windows 7 vardı. Ben de güncel olmadığı için Windows 10 sürümüne yükseltmek istedim. Windows 10 sürümüne yükseltmeden önce bilgisayarda herhangi bir takılma veya donma olmuyordu. Ama şu an aşırı derecede donma oluyor. Donma olayını kısaca açıklamam gerekirse; aniden donup hiçbir işlem görmüyor. Yaklaşık 4 saniye sonra kararıp tekrar normale dönüyor. Bunun sebebi sizce ne olabilir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet. İlk windows7 olarak kullanılırken bir sorun yoktu. Daha sonra windows10 a yükselttim ve bu sorunla karşılaştım. Daha sonra windows7 ye tekrar formatladım ve soun düzelmedi halen daha da devam ediyor.

HD Tune ile Error Scan ve Benchmak yapın. Sonuçları paylaşın.

Bu arada, HDD'niz nedir?

Düzenleme: Benchmark'ı yanlış yazmışım. Düzelttim.

HDD'im Samsung Spinpoint marka bir HDD. 1tb 5400rpm hızında çalışmakta. Ayrıca Error Scan (quick scan) sonuçları da şu şekilde.

okum testi bu şekilde. Yazma testinde ise böyle bir hata ile karşılaştım. Sonuçlar bu şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…