Windows 10'da arama işlemi yavaş çalışıyor ve donuyor

Daha fazla  
Başlat'a bir şey yazamıyorum, yazsam dona dona yazıyor, yazınca da bir şey çıkmıyor, çıksa da çok uzun sürüyor. "Arama" da görev yöneticisinde bayağı CPU harcıyor bu sırada.
Anormal bir şeyler var. Ne yapmam gerekiyor?

Dosya Ekleri

• 1743091041241.png
    1743091041241.png
    669,3 KB · Görüntüleme: 87
  • 1743098339690.png
    1743098339690.png
    53,4 KB · Görüntüleme: 67
Başlat'a bir şey yazamıyorum, yazsam dona dona yazıyor, yazınca da bir şey çıkmıyor, çıksa da çok uzun sürüyor. "Arama" da görev yöneticisinde bayağı CPU harcıyor bu sırada.
Anormal bir şeyler var. Ne yapmam gerekiyor?
Hocam o ara eğer işlemciye çok yüklendiyse belki donması normaldir aynı sorun benim eski PC de var, görev yöneticisinden bi 5-6 defa kapatmam gerekiyor tamamen gitmesi için. Mümkün olduğunca aramayı kullanmamaya çalışın, sık kullandığınız programları görev çubuğuna, masaüstüne falan koyun. Son aylarda başlamıştı bende de bir güncelleme yüzünden olmuş olabilir kesin olarak bir fikrim yok benim de.

Windows 10 artık güncelleme almayacak diye biliyorum.
Ekim 2025'ten sonra almayacak.

Hocam o ara eğer işlemciye çok yüklendiyse belki donması normaldir aynı sorun benim eski PC de var, görev yöneticisinden bi 5-6 defa kapatmam gerekiyor tamamen gitmesi için. Mümkün olduğunca aramayı kullanmamaya çalışın, sık kullandığınız programları görev çubuğuna, masaüstüne falan koyun. Son aylarda başlamıştı bende de bir güncelleme yüzünden olmuş olabilir kesin olarak bir fikrim yok benim de.

Ekim 2025'ten sonra almayacak.
Samsung 970 1 TB SSD, İ3-13100F işlemci ve 1660 Ti ekran kartı kullanıyorum 8x2 RAM ile birlikte. Sistemimde sorun olduğunu düşünmüyorum ve bu sorun sadece 1-2 gündür var.

1743103335189.png

Yok mu bilgili kimse?

Son düzenleme:
Samsung 970 1 TB SSD, İ3-13100F işlemci ve 1660 Ti ekran kartı kullanıyorum 8x2 RAM ile birlikte. Sistemimde sorun olduğunu düşünmüyorum ve bu sorun sadece 1-2 gündür var.

Eki Görüntüle 2455498

Yok mu bilgili kimse?
Merhaba hocam bendede benzer sorunlar vardı aşağıdaki adımları takip edin (Windows'un başlat kısmındaki web arama, bing arama v.b kısımlarını devre dışı bırakarak arama yerini hızlandırıyor)

Windows+R yapıp çalıştır kısmına regedit yazıp aşağıdaki konuma gidin

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search

Oradaki kısımda boş bir yere sağ tıklayıp aşağıdaki 3 DWORD değerini oluşturuyoruz

BingSearchEnabled
AllowSearchToUseLocation
CortanaConsent

Yeniden başlatmayı unutmayın

Eğer tekrar çalışmasını isterseniz değerleri kaldırıp yeniden başlatırsanız tekrar etkinleşecektir ayrıca bu ayarlar CPU değerlerini de azaltacaktır.

1743575556231.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı