Windows 10'da CMD açılıp kapandı

GLOBAL OLACAM

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600 RX6700XT 16GB RAM 1TB NVME M2 SSD 600W PSU
Merhaba. Bilgisayarıma hiçbir şekilde internetten bir şekilde kötü bir dosya indirmeyen bir insanım. Sadece geçen hafta tlaunc ZIP indirdim yanlışlıkla ama onu açmadan sildim bile ve daha sonra 2 gün art arda bilgisayarı açarken CMD açılıp kapandı. Şu an bu olmuyor, ne yapmalıyım?

Merhaba. Bilgisayarıma hiçbir şekilde internetten bir şekilde kötü bir dosya indirmeyen bir insanım. Sadece geçen hafta tlaunc ZIP indirdim yanlışlıkla ama onu açmadan sildim bile ve daha sonra 2 gün art arda bilgisayarı açarken CMD açılıp kapandı. Şu an bu olmuyor, ne yapmalıyım?

Arka planda açık olan bir uygulamanın işlemidir. Tedirgin olmanıza gerek yok bu asla bir virüs değil. Bilgisayar kullananların büyük bir kısmının bilgisayarında aynısı oluyor ve sisteme bir zararı yok.

Hocam ZIP'ten bir virüs bulaşmış olabilir fakat bence içiniz rahat olsun çünkü CMD açıp kapayan virüslerin çoğu tırt oluyor. Yine de Malwarebytes ile bir tarayın bilgisayarınızı oradan bir şey çıkarsa karantinaya alın geçin. Çıkmazsa yüzde 90 bilgisayar temizdir sebebi başka bir şeydir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Cihaz modelini falan söyleseydiniz örneğin HP'nin laptoplarında kendi uygulamaları PC açılırken kapanırken CMD açıp kapatıyor.

Cmd'nin açılıp kapanması bir komutun girildiği ancak kullanıcının girdisini beklemeden komutun çalıştırılmasının tamamlandığı anlamına gelir bu komutu çalıştıran şey net olarak "Virüstür" yada "Virüs değildir" demek imkansız ancak bir virüsün bu şekilde bir işlem yapması bana zor bir ihtimal gibi geliyor.

Hocam ZIP'ten bir virüs bulaşmış olabilir fakat bence içiniz rahat olsun çünkü CMD açıp kapayan virüslerin çoğu tırt oluyor. Yine de Malwarebytes ile bir tarayın bilgisayarınızı oradan bir şey çıkarsa karantinaya alın geçin. Çıkmazsa yüzde 90 bilgisayar temizdir sebebi başka bir şeydir.

CMD'nin açılıp kapanması bir komutun girildiği ancak kullanıcının girdisini beklemeden komutun çalıştırılmasının tamamlandığı anlamına gelir bu komutu çalıştıran şey net olarak "Virüstür" ya da "Virüs değildir" demek imkansız ancak bir virüsün bu şekilde bir işlem yapması bana zor bir ihtimal gibi geliyor.

Malwarebytes'la taradım bir de Microsoft'la tam tarama yaptım tam taramada 1 milyon dosya taradı malvarbytes 250 bin taradı bir şey çıkmadı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı