Windows 10'da Directx 11.2 Görülmesi

Rezerve etmiş olduğum windows 10 yüklemesini gerçekleştirmeme rağmen direct x versiyonum hala 11.2 gözüküyor. Normal bir durum mu yoksa güncellemem mi gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konunun sonunu okumadan hemen cevaplayayım ve sorununuzu çözeyim.

İşlemciniz 3000 serisi Sandy Bridge işlemci. Bu serinin ekran kartı HD3000 ve bu ekran kartının DirectX 12 desteği yok. DXDIAG yazılımı o an aktif olarak çalışan kartın bilgilerini gösterir. nVidia kartın bilgilerini "nVidia Denetim Masası" üzerinden "Yardım > Sistem Bilgileri" altından görüntülenebilmektedir.

Kullandığım cihaz babamın cihazı ve işlemci 5200U olduğu için dahili HD5500 yongaya sahip. Bu yonganın DX12 desteği var ve DXDIAG'da aynen bunu gösteriyor.

Bir sorun yok diye kaç kere söyleyeceğiz ? Dxdiag'dan değil de Nvidia Denetim Masası'ndan bakın artık şuna.
Nvidia denetim masasından bakınca 12 olarak gözüküyor. 3Dmark girince Direct 12 yok diye test yapılmıyor. Kısacası bu bir sorun o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…