Windows 10'da Diskin Olması Gerekenden Daha Fazla Dolu Görünmesi

Enes_tabur

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600 / B550 ds3h rev1.5 / 2x8GB 3600 MHz CL18 Goodram / Asus Tuf Rx 7900 XTX
Kısa bi süre önce Windows 10'a geçtim, geçtiğimde ilk fark ettiğim şey ise; HDD anormal bir şekilde doluyor. Bugün baktığımda sadece 15 GB boş yerim olduğunu gördüm. Windows 240GB gösteriyordu ama diskin içine baktığımda 110GB'lik dosyam var.
yani fazladan 120Gb lık bişey var ve ben bu 120Gb yi hiçbir sekilde göremiyorum ne disk yönet kısmında ne gizli dosyalarda yok.

Son düzenleme:
Windows 10 ilk kurulumdan sonra, güncellemeler ile gereksiz dosya alanını doldurmuş olabilir belki.
Disk temizleyiciye baktın mı hiç, windows update dosyaları kabarmış olabilir.

Disk Temizleyiciyi aç.
Sol atta ki sistem dosyalarını temizleye bas kontrol et.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    37,4 KB · Görüntüleme: 469
Onları cok uzun süre önce yaptım ama aynı seyi simdi yapmaya calıştığımda temizlencek hiçbişi gözükmüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Burada ki işine yarayabilecek adımları da uygulayabilirsin.

Diskinin kapasitesinde sıkıntı olmadığına göre, mutlaka gereksiz dosyalar vardır sistemde.
C diskinin içinde Windows.old diye bir klasör var mı?

C diskinin icini tek tek kontrol ettim tüm dosyaların icine bakıp gereksizleri sildim bircok defa boyut kontrolü yaptım ama o 120 GB'lik doluluk'u bi türlü göremedim. Windows old diye bi klasör yok.
Dosya gezinti ayalarım tüm gizli dosyaları göstericek sekilde ayarlı. Bazı programlarda bu 120GB hayalet dosya hakkında bişi göstermiyor acıkcası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir de şöyle kontrol et windows 10 kullanıyorsun sanırım.
Ayarlar>Sistem>Depolama sekmesine tıkla.
C diskini seç, içinde sistem dosyaları nerede ne kullanılıyorsa gösterir.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    83,1 KB · Görüntüleme: 457
Bendede aynı problem var. Senin izlediğin yolları izledim fakat bir sonuca ulaşamadım. SSD sürücüye geçiş yaptım ve 500gb lık sürücü bir anda doldu.

sorun çözüldümü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…