Windows 10'da format sorunu

• Konuyu başlatan Rives
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 2.655

Rives

Centipat
Öncelikle merhabalar, sorunum şu;
Laptopum 3 yıldır falan formatlanmadı ve bu sürede çok fazla şeye maruz kaldı sytem 32'den dosya değiştirme belgelerimde silinme vb.
bu yüzden bazı oyunlarda açılma sorunları ve bilgisayarda yavaşlama gördüğümde bilgisayarı Windows 10'un verdiği kolaylıkla sıfırlamak istedim ve işleme başladım.
Bütün sürücüleri sili seçtim ama en sonunda sıfırlama işlemi %3'e falan geldiği zaman "bilgisayarınızı sıfırlarken bir sorun oluştu" hatasını aldım 2. defa denedim sonuç alamadım hatta sitenizdeki bir konudaki söylenen; Windows PowerShell'i yönetici olarak çalıştırıp verilen kodları yazdım ama kırmızı bir hata notuyla karşı karşıya kaldım.

Bana yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum saygılarımla...

Öncelikle merhabalar, sorunum şu;
Laptopum 3 yıldır falan formatlanmadı ve bu sürede çok fazla şeye maruz kaldı sytem 32'den dosya değiştirme belgelerimde silinme vb.
bu yüzden bazı oyunlarda açılma sorunları ve bilgisayarda yavaşlama gördüğümde bilgisayarı Windows 10'un verdiği kolaylıkla sıfırlamak istedim ve işleme başladım.
Bütün sürücüleri sili seçtim ama en sonunda sıfırlama işlemi %3'e falan geldiği zaman "bilgisayarınızı sıfırlarken bir sorun oluştu" hatasını aldım 2. defa denedim sonuç alamadım hatta sitenizdeki bir konudaki söylenen; Windows PowerShell'i yönetici olarak çalıştırıp verilen kodları yazdım ama kırmızı bir hata notuyla karşı karşıya kaldım.

Bana yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum saygılarımla...
Mümkünse Win10 ISO dosyasından kurulum usbsi hazırlayıp temiz kurulum yapabilirsiniz.

Orjinal bir Windows 10 sürümü kullanıyorum kodumu da bilmiyorum gider mi acaba?
Tek yol flash'ile kurulum yapmak mı acaba?
Eğer OEM key almadıysanız, yani bilgisayarı aldığınızda orijinal sürümse flash bellek ile format attığınızda deneme sürümünü yüklemiş olursunuz. Eğer daha önce OEM key aldıysanız Anakartınıza tanımlı olduğu için orijinal sürüm devam edecektir. Sosyalde Windows 10 kodunuzu öğrenmek için konular var incelemenizi öneririm.

Eğer OEM key almadıysanız, yani bilgisayarı aldığınızda orijinal sürümse flash bellek ile format attığınızda deneme sürümünü yüklemiş olursunuz. Eğer daha önce OEM key aldıysanız Anakartınıza tanımlı olduğu için orijinal sürüm devam edecektir. Sosyalde Windows 10 kodunuzu öğrenmek için konular var incelemenizi öneririm.
Normal laptoplarda gelen windows ne olduğundan emin değilim.

Tamamdır yardımınız için teşekkür ederim.
Tekrardan merhaba,son bir sorum daha olacak.
Microsoft hesabınıza bağlı diyor,format atıldıkdan sonra o microsoft hesabına bağlanmam mı gerekiyor yoksa bağlanmasam bile etkinleştirilir mi?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    4,5 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleme:
Windows 10, Windows’un lisans anahtarını donanıma göre oluşturan bir ‘dijital yetkilendirme’ sistemi getirdi. Ardından Windows 10 1607 güncellemesiyle bu sistem de ‘dijital lisans’ olarak şekilde genişletildi.

Bu aslında Windows 10 lisansının artık Microsoft hesaplarınıza bağladığı ve işletim sisteminin bir kopyasını sadece geçerli kimlik bilgileriyle giriş yaparak etkinleştirdiği anlamına geliyor. Dolayısıyla yeni bir Windows bilgisayarınız varsa ve Microsoft hesabınızla giriş yapıyorsanız orijinal Windows 10 anahtarınızı aramak zorunda kalmazsınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı