Rehber Windows 10'da Görev Çubuğu Nasıl Saydamlaştırılır?

Selam dostlar, bugün sizlerle beraber Windows'taki görev çubuğumuzu daha havalı yapacağız. Hem de hiçbir uygulama / 3. parti yazılım olmadan.

Havalıdan kastım %90 civarında bir saydamlık elde ettirmek olacak. Ki bunu Microsoft mayıs 2019 güncellemesinden sonra kaldırıp daha sıkıcı bir şeye çevirdi; Şu anda kullandığınız görev çubuğuna.

İşlem öncesi sıkıcı görev çubuğunuz (resim temsilidir):​

1742498056127.png

İşlem sonrası süper-düper görev çubuğunuz (duvar kâğıdı dahil değildir, za):​

1742498129955.png

Hadi başlayalım...

ADIM 1; Regedit.​

• Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni açın; Windows + R
  • Açılan pencereye Regedit yazın.

1742498319558.png

Ve Tamam'a basın.

ADIM 2: GİRDİ EKLE.​

• KDD'yi (Regedit) açtıktan sonra yukarıdaki dizin çubuğuna şunu yapıştırın; HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Dwm ve girin.
  • Karşılaştığınız dizinde bir ton girdi olacak. Sağ tıklayıp Yeni diyerek bir DWORD (32 Bit) Değeri ekleyin.
  • Eklediğiniz değerin ismini ForceEffectMode yapın ve değerini de 1 olarak ayarlayın.

1742498845320.png

Sonuç böyle gözükecek, bitince kapatabilirsiniz.

ADIM 3: YENİDEN BAŞLAT.​

• Bilgisayarı yeniden başlatın.
  • Bu kadar, rica ederim.

Dostlar beğendiyseniz beğenmekten çekinmeyin, basit bir şey gibi görünebilir ama günümü gün ediyor. :)

1742499083935.png

Bu ayarla aynı şey mi oluyor hocam?

Şeffaflık icad edildiği günden beri yaptığım ilk iş şaffaf olmaktan çıkarıp keyfime göre bir renk vermek....
Zevkler ve renkler farklı.. Lazlık var biraz.. Herkesin tersine giderim genelde.. :)

Güzel paylaşım .. Teşekkürler..

Temel trafikte giderken radyodan bir anons yapılmış..
- Manyağın biri ters istikamette gidiyor.
Temel:
- Hangi biri, herkes ters gidiyor..:)

Eki Görüntüle 2450225

Bu ayarla aynı şey mi oluyor hocam?
Nope. O ayar eskiden bu saydamlık özelliğini de beraberinde açıyordu. Ama şimdi sadece Windows uygulamalarının arkaplanını hafif saydam yapıyor.

Alternatif olarak TranslucentTB'de kullanılabilir. Benim gibi kayıt defterine girmeye üşenen üyeler adına. Konu için teşekkürler.
Bahsi geçtiği gibi hocam; 3. parti yazılım olmadan bir kerelik bir işlem ile kalıcı olarak bunu yapabilirsiniz. Ama TTB de iş görür.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı