Herkese iyi Sosyaller. Windows 10'da GTA 5'te muazzam bir kasma oluyor. Bırakın Online'a girmeyi daha Story Mode'da öyle bir kasma var ki kasmaya başladığı andan itibaren saymaya başlarsam aralıksız 6-7 saniye aynı kareye baktığımı görüyorum. Bu sorunu çözmek için birçok yöntem denedim. Hiçbirisi işe yaramadı. Görev Yöneticisi'nden explorer.exe'yi kapatıp oyuna yüksek öncelik verip girmek gibi artık kimsenin yapmadığı fantastik işlere bile kalkıştım ama bir yararı olmadı. Online'a girdiğimde kasma yüzünden time out verip oyundan düşüyordum.
En son çıldırmamla birlikte Windows 7 yükledim ve karşılaştığım sonuç beni tam anlamıyla şaşırttı.
GTA 5'te gram kasma yoktu. Önceden Story Mode'da bile oynayamazken şu an Online'da çok çok rahat oynayabiliyordum. Hem de hiçbir şekilde anlık FPS düşmesi olmadan. GTA 5 için işletim sistemimi mi değiştirdim ben şimdi diye kendimi sorguladığımda mantıklı bir ismi yaptım bilmiyorum. Ama bilgisayarın kasmaması beni ne kadar çok sevindirdiyse de Windows 10'dan vazgeçmek beni bir o kadar üzdü.
Bu mazide kalmış işletim sistemini kullanmak istemiyorum açıkçası. RAM kullanımı %93'lerde geziyordu Windows 10'da ve HDD ışığı sürekli yanar vaziyetteydi. Sanal Bellek muhabbetinden olduğunu düşünüyorum. W7'deki RAM kullanımını bilmesem de HDD ışığı artık sürekli yanmıyor. Yüklenme ekranları daha hızlı geçiyor ve FPS düşmesi olmuyor.
Bu Windows 10'daki sorunumu nasıl çözebilirim? RAM'im GTA 5 için biraz yetersiz olabilir fakat W7'de kasma olmadan oynayabiliyorken Windows 10'da nasıl bu kadar kasma oluyordu? İşletim sistemini kendi elimle değiştirmesem herhalde RAM falan eklendi diyeceğim bilgisayara. Sistemim şu şekilde;
AMD FX 6300 Hexa-Core 3.5GHz CPU (4.0GHz'ye hızaşırtma uygulandı)
AMD Sapphire HD 6670 1GB DDR3 (Bu karta da hızaşırtma işlemi uygulandı)
Kingston HyperX Fury Red 4 GB 1600MHz (2133MHz'ye hızaşırtma uygulandı)
1TB Seagate HDD
ASUS M5A97 R2.0