Windows 10'da hiçbir klasör açılmıyor

candogan21

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda hiçbir klasör açılmıyor bunun yanında Denetim Masası açılmıyor ve Windows arama çubuğu sonuç bulamıyor nasıl çözeceğim hakkında bilgi verir misiniz?
1675423572711.png

Dosya Ekleri

• 1675423546922.png
    1675423546922.png
    36,4 KB · Görüntüleme: 92
SFC Scan ve Onarım Windows Image gerçekleştirin
-Bu işlem, bozuk sistem dosyaları veya bütünlük ihlali için taramaya çalışacak ve Windows Image ile birlikte onarmaya çalışacaktır.

1. Yönetici erişimi ile komut istemini açın
2. Aşağıdaki her komutu yazın ve tbmm tamamlanana kadar bekleyin.

* sfc /scannow
* DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
* DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
* DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Hızlı not: Komut çalışırken, işlemin yüzde 20 veya 40'ta kaldığını görmesi beklenir. Birkaç dakika sonra, işlem başarıyla tamamlanacaktır.

Adımları tamamladıktan sonra, Dağıtım Görüntüsü Servis ve Yönetimi aracı Windows Update sunucularına bağlanarak Windows 10 için yerel görüntüdeki hasarlı dosyaları gerektiği gibi karşıdan yüklenir ve değiştirir.

3. Komut istemini kapatın.

Yöntem 2: Temiz Önyükleme gerçekleştirin
- Bu işlem, windows çalıştırmak için gerekli olmayan hizmetler ile birlikte bilgisayarınızın arka planda çalışan üçüncü taraf uygulama ortadan kaldıracaktır. Bilgisayarınızda soruna neden olan çakışan üçüncü taraf uygulaması varsa, bu işlem onu durdurur.

1. Windows Tuşu + R tuşuna basarak çalıştır kutusunu açın ve msconfig yazın
2. Sistem Yapılandırma Utility kutusu açılır ve varsayılan olarak genel sekmesindesiniz.
3. Genel sekmesinde, seçici başlatmayı tıklatın ve yük sistemi hizmetinin ve yükleme başlangıç öğelerinin işaretişaretlerini işaretlediğinden emin olun.
4. Hizmetler sekmesine tıklayın
5. Tüm Microsoft Hizmetlerini Gizle'ye bir onay işareti koyun > Bu çok önemli bir parçasıdır, çünkü bu özelliği tıklamayı kaçırırsanız, bilgisayar düzgün veya kalıcı olarak önyükleme yapmayabilir ve temiz kuruluma son verir.
6. Tüm Microsoft Hizmetlerini Gizle üzerinde işaret işaretlendikten sonra, Tümlerini Devre Dışı
7. Başlangıç Sekmesi'ne tıklayın ve görev yöneticisini aç'ı tıklatın. Bu, yönetici hesabındaki tüm başlangıç uygulamalarınızı içeren başka bir pencere açar.
8. Kullanmadığınız tüm uygulamaları devre dışı kılmış olur. Sadece onlara tıklayın ve devre dışı bırakseçebilirsiniz.
9. Tamam'ı tıklatın , Yapılandırma yardımcı programını uygulayın ve kapatın.

Microsoft böyle bir çözüm önermiş deneyebilirsiniz.

MSConfig açıldı onları zaten daha önce yapmıştım ama komut istemi yani CMD'yi açmam için Windows arama çubuğunun çalışıyor olması gerekiyor ve ben oraya ne yazarsam yazayım sonuç gelmiyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı