Geçen ay "C"yi sıfırladım doldu diye o günden beri adam akıllı kullanamıyorum bilgisayarı nerdeyse her işlemde bir hata veriyor.
Örneğin : Sık sık kullandığım Obs programı kayıt almıyor. Verdiği stabil bir hata yok her defasında farklı hatalar veriyor. Örneğin genel olarak "Fidye Korumasını kapat" diyor kapatıyorum bu sefer "Obs çalışamadı" diyor.
Sadece bununla da değil Tarayıcıdan bilgisayar üzerindeki bir uygulamaya atması gereken linkler çalışmıyor. Örneğin : yine sık sık kullandım Unity adlı programda hesabımı girmek için tarayıcıya hesabı giriyorum (normalde bundan sonra Unity uygulamasını açıp hesabıma girmesi gerekir) düğme bir işe yaramıyor.
En sinir bozanı ise internetten pek çok farklı uygulama indirdim ama bir çoğu Setup aşamasında basit hatalar verip kapanıyor. Bunu biraz araştırdım Driver'leri ve Windows 10u güncellemem gerektiğini söylüyorlar fakat sorun şuki ayarlardan windows 10 güncellemelerini denetle diyorum 50 farklı güncelleme ve önemli eksikler var uyarısı çıkıyor.
güncelle tuşuna basıyorum Hata 0x80070643 hatasını veriyor. Driver güncellemek için Google'dan güncel Driver'ları indirmeye çalışıyorum yukarıda bahsettiğim Setup hatalarını alıyorum.
Bir önemi var mı bilmiyorum ama yakın zamana kadar herhangi bir uygulamayı açmaya çalıştığımda "Bu uygulamayı Çalıştırmak istiyor musunuz" diye soruyordu bunun basit bir çözümü vardı, bunu çözdüm. Bunun ana sorunlarla bir alakası varmı bilmiyorum.
Birde Ek olarak sistemim aşırı yavaşladı.
Sorunun Windows Güvenlik Ayarları ile ilgili olduğunun düşünüyorum. Bu işleri bilen, veya bunları yaşamış olan insanlar varsa. Siz bu sorunları nasıl çözdünüz?