Windows 10'da Roblox açılmıyor

İşletim sistemi
Windows 10

Aaron098

Hectopat
Daha fazla  
RAM
3 GB
Ekran kartı
ATI Radeon HD 4650 Series
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i3
Selam. Ben Windows 10 Build 1809 kullanıyorum. Mağazadan yüklediğim her oyun açılmasına rağmen Roblox açılmıyor. Ekran geldikten birkaç saniye sonra oyun kapanıyor fakat Windows 11'de açılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam. Ben Windows 10 Build 1809 kullanıyorum. Mağazadan yüklediğim her oyun açılmasına rağmen Roblox açılmıyor. Ekran geldikten birkaç saniye sonra oyun kapanıyor fakat Windows 11'de açılıyor.
Merhaba, ben leatter. Size yardımcı olmaya çalışacağım.
Mağazadan yüklediğiniz her oyun açılıyor, fakat Roblox açılmıyor.
Bu durumun birden çok nedeni olabilir, aşağıdaki bütün nedenleri kontrol edip her birinin sonucunu ayrı ayrı yazarsanız her iki tarafın da (sizin de bizim de) işlerimizi kolaylaştırmış olursunuz.
İHTİMAL 1:
Sistemde virüs bulunması.

----
Hiç önceden Malwarebytes kullandınız mı? Bunu sormamın sebebi reklam vesaire değil: eğer kullanmadıysanız 1 (ya da 2) haftalığına para vermiş gibi kullanabiliyorsunuz.

Eğer ki kullanmadıysanız bu şu anda işinize yarayacak, çünkü para vermeden para vermiş gibi virüs sileceksiniz.

Aşağıdaki bağlantıdan MalwareBytes programını indirin ve kurun.

--NOT: Kurulum ve indirme işlemlerinde gerçekleştirdiğiniz herhangi bir hatadan veya başka bir olaydan dolayı sisteminize gelecek herhangi bir zarardan şahsımın sorumlu olmadığını bildirmek isterim.--

MalwareBytes programını indirdikten sonra elinizde 2 seçenek olacaktır. Bu seçeneklerden ilki hızlı, az zamanda gerçekleştirilen ama etkisiz (sayılabilecek) bir tarama; ikincisi ise yavaş, çok zamanda gerçekleştirilen ama etkili (sayılabilecek) bir tarama.

Benim burada önerim tam taramadır.

Sisteminizi bir güzel taradıktan sonra çıkan virüsleri MalwareBytes'ın (hatırladığım) diliyle "karantina altına alın".

Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve oyuna tekrardan girmeyi deneyin. Eğer olmazsa "İHTİMAL 2"'yi deneyin.

İHTİMAL 2:
Ağ sıfırlama.

----
Windows Arama Menüsü'ne "Ağ sıfırlama" yazın, çıkan menüde "Şimdi sıfırla"'ya tıklayın. Siz "Şimdi sıfırla"'ya bastıktan (hatırladığım kadarıyla) hemen sonra internet bağlantınız tamamiyle kopacak ve 5 dakika sonra bilgisayarınız yeniden başlatılacak.

Bilgisayarınız yeniden başlatıldıktan sonra internete bağlanmayı deneyin, bağlandıktan sonra Roblox'a erişmeyi deneyin. Eğer ki erişebiliyorsanız sorununuz çözülmüştür, erişemiyorsanız "İHTİMAL 3"'e ilerleyin.

--NOT: Eğer ki kablosuz internet bağlantınızın şifresine bir erişiminiz yoksa bunu yapmayın, çünkü bu "Ağ sıfırlama" işlemi sizin bağlı olduğunuz bütün kablosuz internet bağlantılarının şifrelerini "unutma" işlemi yapacaktır.

İHTİMAL 3:
Modem kapatıp açma.

----
Modeminizi kapatıp açmayı deneyin. Böylece farklı bir IP adresine erişmiş olacaksınız, ve (belki de) başka bir şansınız daha olacak. Denemeye değer değil mi?
(Verdiğim tavsiyeden dolayı modeminizi açıp kapatırken başınıza gelecek herhangi bir şeyin sorumluluğunu üstlenmiyorum. Risk almayı sevmem.)
MalwareBytes'ın kendi internet sitesi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı