Windows 10'da saat çok geride kalıyor

hjkl123

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Windows 10 Pro 21H1 kullanıyorum, 20H2'de bu sorun yoktu fakat birkaç ay önce 21H1'e geçtiğimden beri bu sorunu yaşıyorum. Mevcut saat dilimi (utc+03:00) İstanbul olarak ayarlı. Normal kullanımda saat değişmiyor, yeniden başlatınca da değişmiyor. Fakat PC'yi kapatıp yaklaşık 10 saat sonra tekrar açınca saat değişmiş oluyor ve 7-8 saat geriden başlıyor. Her gün bunu eşitlemekten bıktım. Çözümü bilen var mı?

BIOS pili de sebep olabilir. Eski mi?

BIOS pili de sebep olabilir. Eski mi?
Anakartı 2 sene önce aldım, bu süre içinde eskir mi bilmiyorum. Ama dediğim gibi sürüm yükseltmeden önce bu sorun yoktu, sanırım onunla alakalı bir durum.

Hocam bende de öyle oluyordu bilgisayarı belli bir süre sonra tekrar açtığımda saat değişiyordu BIOS pilinin yenisini alıp taktım sorun çözüldü. BIOS piliniz bitmiştir muhtamelen.

Bilgisayarda ikinci bir işletim sistemi var mı? Örneğin Linux dağıtımı.

CR 2032 bir pil alıp deneyin derim. Büyük ihtimalle çözülür.

Saat ve o tür bilgiler siz PC yi kapattığınızda silinmesin, kayıtlı dursun diye anakartın küçük hafızasına kaydedilir. BIOS pili sayesinde elektriği kesseniz de saklı kalır. BIOS pili bitmiştir. @Yener K. hocamın önerdiği pilden alıp değiştirin.

Hocam bende de öyle oluyordu bilgisayarı belli bir süre sonra tekrar açtığımda saat değişiyordu BIOS pilinin yenisini alıp taktım sorun çözüldü. BIOS piliniz bitmiştir muhtamelen.
CR 2032 bir pil alıp deneyin derim. Büyük ihtimalle çözülür.
Bazı kişiler değişse bile çözülmüyormuş, kesin ben de onlardan biri olurum. Ama deneyelim, teşekkürler.
Bilgisayarda ikinci bir işletim sistemi var mı? Örneğin Linux dağıtımı.
Hayır, sadece W10.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…