Kullandığım işletim sitemi Windows 10 arkadaşlar. İçinde hassas bilgiler olduğu için gizli bir klasörüm var. Gizli derken üst çubuktan gizleyip açtığımız şekilde, ayrıca bir program falan kullanmadım.
Şu şekildeydi klasör; ana klasör Ankara, alt klasörler Dikmen, Etimesgut, Gölbaşı, Ayaş, Haymana. Haymana klasörü gizli, lazım olduğunda üst çubuktan gizli klasörleri göster falan deyip kullanıyorum.
Klasörleri değiştirmem gerekti, Ankara klasörü içindeyken CTRL A, CTRL X yapıp Ankara'nın içindekileri başka bir yere kopyaladım. Sonra döndüm Ankara klasörünü sildim, sonra çöp kutusunu da temizledim. Tabii jeton düştü, bir umut alt klasörleri kopyaladığım yere gidip gizlileri göster dedim ama yoktu.
Kurumdaki bilgisayar işleriyle uğraşan arkadaş "Recuva" dahil birkaç program denedi bir buçuk yıl önce kullanıp sildiğim klasörler dahil her şey geliyor ancak bu gizlediğim klasör gelmedi.
Sadece bir kere buldu dosyaları, bu arada dosyalar Word, ancak Word'leri açınca içindekiler milyonlarca kutucuk şeklinde herhangi bir dil falan değil, eklyebilirsem ekleyeceğim fotoğrafını.
Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu yardımcı olabilirseniz sevinirim. Evrakların maddi bir değeri yok ancak bir buçuk yıllık emek ve toplamda dör yıllık bir projeyle alakalı bir çalışmaydı.