Windows 10'da Sistem Kurtarmak İçin Yedekleme Yapmak

199095

Kilopat
Merhabalar! Bilgisayarım Windows 10 64 Bit v1709. Çok uzun uğraşların sonunda bilgisayarımı sıfırladım sonra sürücülerini güncelledim. Ve kişisel isteklerimin doğrultusunda Windows'u özelleştirip programlar kurdum. Şimdi istiyorum ki bir kurtarma yedeği alayımda içimi rahatlatayım ve emeklerimi güvence altına alayım.

Benim bilgisayarımda normalde iki depolama aygıtı var. Biri 128 GB'lık bir SSD diğeri 1 TB'lık harddisk. Sistemimde C:/ sürücüsü ve D:/ sürücüsü haricinde ayrı bir sürücü daha var. Ve bu sürücü RECOVERY adında bilgisayarın fabrika çıkışı ayar ve yazılımlarının bulunduğu bir bölüm. Ben buradan bilgisayarımı istediğim zaman ilk aldığım sıfır haline döndürebiliyorum. Ve bu bölümü silmek istemiyorum. Bu bölümde bir değişiklik de yapmak istemiyorum.

Ama bilgisayarımdaki bu bölüm gibi olacak ve kullanılabilecek ayrı bir bölüm oluşturmak ve buraya şu anki sistemimi yedeklemek istiyorum. İnternetteki yazıları okudum ama emin olamadım. Acaba bu istediğimi yapmanın bir yolu var mı? Varsa nasıl olacak? Windows ile de kurtarma yapılabiliyor. Ayrıca sistemimde HP Recovery Manager programı da var.

Yardımcı olursanız sevinirim. @RecepBaltaş Şimdiden herkese teşekkürler. Saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hmm. Aslında benim de zamanında aklıma böyle bir fikir gelmişti. Size teorik bir fikir vereceğim. Windows 10'da (Son sürümde var mı emin değilim.) Windows 7 için kurtarma medyası oluşturma aracı bulunacaktır. Bu araçla kurtarma medyası alabilirsiniz. Ardından bunu sizin 1TB diskinizde depolayabilirsiniz.

Akabinde bir adet kurulum ISO'su indirin(Sürüm önemli değil 1709 olursa daha iyi olur.) ve bunu çıkartmak için herhangi bir disk bölüntüsü oluşturun(Duruma göre SSD veya HDD'de oluşturabilirsiniz.) 5GB bir bölüntü olması yeterlidir. Bunu tamamen temiz kurulum için kullanmayacağım diyorsanız içerisindeki "install.wim" dosyasını silebilirsiniz keyfinize kalmış. Silerseniz 1GB bir bölüntü bile işinizi görecektir. Bu bölüntüyü FAT32 formatlayıp ISO içeriğini buraya atın ve EasyUEFI yazılımı ile bir boot girdisi oluşturup bu bölüntüyü belirtin. Başlatma dosyası olarak da "\EFI\boot\bootx64.efi" dosyasını belirtin. Ardından kaydedip sistemi yeniden başlatın. Artık o bölüntüden Windows kurulumu gerçekleştirebilirsin. Ama senin amacın kurulum olmayacaktır. O bölümde sistem kurtarmaya geçip senin kurtarma medyanı göstereceksin ve temiz kurulum gibi geri yükleyeceksin.

Çok teşekkürler. Ama sistem özelliklerinden windows diski için geri yükleme noktası oluşturmayı öğrendim. Ve uyguladım. Daha sonra bilgisayarıma Revit 2018 kurarken sorun yaşadım, sorunu çözmek içinde uyguladığım geri yükleme noktasını kullandım ve böylece test ettim. İstediğim gibi oldu. Şimdilik bu önlemle yetinmeyi düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı