Çözüldü Windows 10'da SSD yavaş çalışıyor.

• Konuyu başlatan Exinie
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 10.953
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Önceden Windows 10 1909 kullanıyordum ve bir dosyayı kopyalarken veya taşırken hep 300MB/s hızında aktarım yapardı. Windows 7 kurdum ve bir dosyayı 1GB/s hatta 2GB/s hızlarında atabiliyorum. Windows 10'da neden böyle oluyor ki. Windows 10'u UEFI GPT biçiminde kuruyorum Windows 7'yi de UEFI GPT biçiminde kuruyorum, ikisi de aynı dosya sistemine sahip.

Son düzenleme:
Çözüm
Sanıyorum kopyalama işlemini SSD'den HDD'ye yapıyordunuz. Şimdi her şey oturdu. 1,53GB/sec / 8 işleminden yaklaşık 190Mb/sec gelir. Bu da HDD'nizin okuma hızı.
2 saniye olmadan atması lazım. Yarım saniye görselin açılması ve kapanması dersek, bir saniyede atması lazım. O zaman bu fotoğrafı nasıl çektiniz?

Dosya 2.38 GB, fotoğrafı çekerken Lighshot kullandım böylelikle print screen tuşuna basınca ekran komple donuyor ve hızlıca basmaya çalışıyorum. Ayrıca dosya 2 saniyeden biraz daha fazla sürede atıldı.

Windows 10'u kötülemiyorum, yanlış anlamayın.

Dosyaları atarken önbelleğe alma seçeneği var. En doğru sonucu CrystalDiskMark gibi programlar verir. İmkanınız var ise benchmark testi yapabilir misiniz?

Kötülediğinizi kastetmedim, bu işletim sistemi UEFI teknolojisini desteklemiyor. 1,53GB/s kısmına diyebilecek bir lafım yok açıkçası. SATA3 6.0 Gb/s hıza kadar destekler. Bakın buradaki nokta, GB/s ve Gb/s arasındaki fark. Ayrıca SATA SSD'nin bilinen yazma hızı olarak saniyede yaklaşık 500 megabayt'ı ele alırsak, kopyalama işlemindeki değer yanlış görünüyor.

Dosyaları atarken önbelleğe alma seçeneği var. En doğru sonucu CrystalDiskMark gibi programlar verir. İmkanınız var ise benchmark testi yapabilir misiniz?

Superfetch hizmeti kapalı ve Prefetch klasörünün içi temiz, yani önbellek kapalı.

Disk sağlığım:

Yazma hızınız fotoğraftaki gibi ise gösterge hatalıdır. Dediğim önbellek o değil. Aygıt yöneticisi, diskin ayarlarında var o önbellek ayarları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…