Windows 10 kullanmama rağmen Valorant'a girmeye çalıştığımda TPM 2.0 hatası alıyorum. Valorant'ın sitesinde şöyle bir açıklama buldum: "en iyi seçenek BIOS modunu UEFI olarak değiştirip TPM 2.0'ı etkinleştirmek. Eğer bu özellikler bilgisayarında kullanılamıyorsa sanallaştırma tabanlı güvenlik (VBS) özelliğini devre dışı bırakarak Windows 10'da Valorant oynamaya devam edebilirsin."
Birkaç kişide daha görmüştüm Windows 10'da da TPM 2.0 hatası alındığını normalde bunun Windows 11'de olması gerekiyordu. Neden Windows 10'da çıktığını anlamadım. Eğer sisteminiz yeniyse şanslısınız. BIOS'a giderek. Disk modunu UEFI yapmalı yüksek ihitmal CSM'dir. Secure Boot açmalı ve sonra TPM 2.0 açmalısınız. Sorun çözülür. Bu arada diskinizin modu GPT değilse MBR'dir ve bu dediklerimi yapamazsınız. MBR olan diski formatlayarak GPT olarak tekrar windows kurmanız gerekebilir.
Valorant kendi sitesinde zaten anlatmış nasıl çözüleceğini TPM 2.0 desteğiniz yoksa VBS kapatmalısınız bunu da nasıl yapılacağını göstermişler.
Bu yazıdaki bilgiler şu VAN9005 bildirimini alan oyuncular için geçerlidir: Gerekli ayarları yapmadığın sürece VALORANT 10 Temmuz 2023 tarihinden itibaren bilgisayarında çalışmayacak. En iyi seçe...
1 hafta sonra gelen cevap: Bu hatanın sebebi Riot'un sessiz sedasız Windows 11'e özel olan TPM ve Secure Boot zorunluluğunu Windows 10'a da getirmesi, yani artık TPM'iniz yoksa Windows 10'da da olsanız Valorant oynayamıyorsunuz.
1 hafta sonra gelen cevap: Bu hatanın sebebi Riot'un sessiz sedasız Windows 11'e özel olan TPM ve Secure Boot zorunluluğunu Windows 10'a da getirmesi, yani artık TPM'iniz yoksa Windows 10'da da olsanız Valorant oynayamıyorsunuz.