Windows 10'da Veri Kaybetmeden Disk Birleştirme

CoalMan

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
UX/UI Designer
Dizüstü bilgisayarımda C ve D diskleri mevcut. C'de Windows kurulu D'de ise önemli verilerim var. Bir M.2 SSD sipariş ettim ve Windows'u ona kurmak istiyorum. Fakat aynı zamanda C ve D disklerini de birleştirmek istiyorum. Nasıl yapacağımı düşündüğümde içinden çıkamadım bir türlü. D diskindeki verileri kaybetmeden bu işin içinden nasıl çıkabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
SSD'ye windows yüklerken C diskini, kurtarma bölümünü 499 MB olan ve sistem bölümünü 100 MB olan. Bunları sil. Daha sonra SSD seçip windows kur. Bilgisayar açılınca disk yönetimini gir. Burada D diskine sağ tıklayıp birimi genişlet diyerek sildiğin bölümleri D diskine ekle.
C ve D olarak adlandırdıkların diskinin bölünmüş parçaları. Disk birleştirme dendiği zaman akla 3. parti programlarla HDD disklerde yapılan dosya büyüklüklerine ve kullanıma göre olan sıralama gelir. Sen disk bölümlerini birleştirmek istiyorsun galiba. GPT bölümlendirme tablosunda nasıldı hatırlamıyorum hiç kullanmadığım bir özellik. Ayrıca bunu yapmanı tavsiye etmem ve D diskindeki verileri yedeklemediğin sürece kaybetmeden çıkamazsın. C bölümünü sistem yap, 50-100GB ayır. Kalanı tek bölüm kullan, bunu tavsiye ederim.

Son düzenleme:
SSD'ye windows yüklerken C diskini, kurtarma bölümünü 499 MB olan ve sistem bölümünü 100 MB olan. Bunları sil. Daha sonra SSD seçip windows kur. Bilgisayar açılınca disk yönetimini gir. Burada D diskine sağ tıklayıp birimi genişlet diyerek sildiğin bölümleri D diskine ekle.

Çözüm
Yanıtlarınız için çok sağolun. Sorun çözülecek sayenizde. Konu kilitlenebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…