Windows 10'daki hiçbir oyunda kenar yumuşatma çalışmıyor

Red5973

Femtopat
Merhaba, Windows 10'daki hiçbir oyunumda hiçbir kenar yumuşatma yöntemi tam olarak işe yaramıyor, olması gerekenden daha az etki ediyor. CS:GO, PUBG, CoD serisi vb oyunlarda aynı sorun vardı. Şu sıralar GTA V oynadığım için ondan bahsedeyim:

1920x1080 çözünürlükte FXAA açık ve MSAA X8 olmasına rağmen olması gereken etki gerçekleşmiyor. Kenarlar halen tırtıklı ve hareket edince çevredeki objeler titreyerek çok kötü bir görüntü oluşturuyor. İşin komik yanı, bu ayarlara göre de oyunun performansı düşüyor. Yani bana sunduğu görüntü MSAA X2 gibi bir şey, fakat MSAA X8 kullanıyor gibi FPS düşürüyor. NVIDIA Denetim Masası'ndan alternatif ayarları yaptım ama nafile.

Kesin olarak bildiğim bir şey var, o da Windows 7'de bu sorunun olmadığıydı. Oyunlarım keskin kenarlara sahipti ve gereksiz kasma, donma yoktu. Biraz araştırma yapınca, dünyanın her yerinden böyle sorunlarla karşılaşanlar olduğunu gördüm fakat nedense cevap verenler bu duruma yabancı gibi davranıyor. Yani yüz binlerce forum, YouTube kullanıcısı olmasına rağmen, bir kişi bile bu soruna çözüm bulamıyor. Sonuç olarak ilginç, umutsuz bir vakayla karşılaştığımın farkındayım. Buna rağmen yardımlarınızı bekliyorum.

Sistem özelliklerim:
Windows 10 Pro 20H2
GTX 1050 4 GB
R7 2700
16 GB RAM
1TB HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun ekran kartı sürücüsünden kaynaklanıyor olabilir. Sürücüyü silip yeniden kurmanı öneririm. Olmazsa bu sorunu yaşamadığın tarihteki sürücüyü de Nvidia'nın sitesinden indirip denemende fayda var. Windows güncelleştirmelerini de kontrol etmeni de öneririm. Bu arada tam olarak hangi tarihten beri bu sorunu yaşıyorsunuz? Ben de yakın zaman önce benzer bir durumla karşı karşıya kalmıştım o yüzden.

Sorun ekran kartı sürücüsünden kaynaklanıyor olabilir. Sürücüyü silip yeniden kurmanı öneririm. Olmazsa bu sorunu yaşamadığın tarihteki sürücüyü de Nvidia'nın sitesinden indirip denemende fayda var. Windows güncelleştirmelerini de kontrol etmeni de öneririm. Bu arada tam olarak hangi tarihten beri bu sorunu yaşıyorsunuz? Ben de yakın zaman önce benzer bir durumla karşı karşıya kalmıştım o yüzden.
Yaklaşık 4 ay önce Windows 7'den Windows 10'a geçtim ve bir sebeple oyunlara ara verdim. Birkaç gün önce de tekrar oyun yüklemeye ve oynamaya başlayınca bu sorunla karşılaştım. İlk zamanlar pek önemsemedim fakat şimdi sorunu çözmeye çalışıyorum.
Şu an en güncel ekran kartı sürücüsünü kullanıyorum. Daha daha önceki sürücüyü de denedim, bir şey değişmedi. Windows güncellemeleri tamamen yüklü, ki bunlarla bir ilgisi olamaz herhalde.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı