Windows 10'dan 11'e geçerken RAM eksilir mi?

boğa xD

Centipat
Daha fazla  
RAM
16 GB RAM
Ekran kartı
Gigabyte RTX 4060 Gaming 8G OC 128 Bit GDDR6
Anakart
MSI PRO H610M-E DDR4
İşlemci
Intel i3-14100F Dört Çekirdek 3.5 GHz İşlemci
Arkadaşlar bana 11 sürümü geldi ama ben bunu yüklersem RAM'de eksilme yaşayacağımı iddia edenler var, bende bu konuda size danışmak istedim. Bir de benim Windows 10 lisansım orijinal, 11'e geçince lisansımı yenilemem gerekiyor mu? Bu sorularla size danışmak istedim, yardımcı olursanız sevinirim.

Ram eksilme derken neden bahsediyorsun? Ram kullanımı artacağından dolayı Ram eksilmesi olur mu diye soruyorsan olmaz. 16 GB olan Ramin 8 GB'a düşmez. Lakin Windows 10 3 GB Ram kullanıyorsa Windows 11 4 GB ram kullanıyordur. Tam olarak kullanım oranlarını bilmiyorum lakin Ram kullanımı artacaktır. 16 GB Ram Windows 11 için hayli hayli yeter.

Fiziksel olarak bir eksilme olmaz ancak Windows 11 sistem gereksinimi ve çalışma şekli nedeniyle Windows 10'a göre daha fazla sistemini kullanır muhtemelen. Örneğin Windows 10 2 GB RAM ile çalışabiliyorken Windows 11'de önerilen 4 GB RAM

Arkadaşlar bana 11 sürümü geldi ama ben bunu yüklersem RAM'de eksilme yaşayacağımı iddia edenler var, bende bu konuda size danışmak istedim. Bir de benim Windows 10 lisansım orijinal, 11'e geçince lisansımı yenilemem gerekiyor mu? Bu sorularla size danışmak istedim, yardımcı olursanız sevinirim.
Soruna cevap vereyim hayır ve hayır.
Uyarı ! Rufus ile usb ye iso yazarken bitlocker sürücü şifrelemesini kapat.
Yoksa bios TPM sıfırlanması gibi bir duruma verini kaybedebilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
RAM eksilme derken neden bahsediyorsun? RAM kullanımı artacağından dolayı RAM eksilmesi olur mu diye soruyorsan olmaz. 16 GB olan RAM'in 8 GB'a düşmez. Lakin Windows 10 3 GB RAM kullanıyorsa Windows 11 4 GB RAM kullanıyordur. Tam olarak kullanım oranlarını bilmiyorum lakin RAM kullanımı artacaktır. 16 GB RAM Windows 11 için hayli hayli yeter.

Teşekkür ederim.

Soruna cevap vereyim hayır ve hayır.
uyarı! Rufus ile USB'ye ISO yazarken BitLocker sürücü şifrelemesini kapat.
Yoksa BIOS TPM sıfırlanması gibi bir duruma verini kaybedebilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkür ederim.

Konu kilitlensin lütfen.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı