Windows 10'dan 11'e geçilir mi?

16 GB RAM kullaniyor olsaydınız geçin derdim.

16 kullanıyor zaten. Yüksek RAM kullanan programlar için Windows 11'de 32 gerekebilir fakat 16 oyun açısından yeterli gibi gözüküyor. Yine de CoD Warzone tarzı yüksek RAM kullanan oyunlar oynanıyorsa da geçilmemeli gerektiğini düşünüyorum.

Bende bu ikilemde kalmıştım yeni pc topladığım zaman fakat seçimimi W11 yana kullandım açıkçası sanki daha iyi gibi geldi animasyonları ve geçiş efektlerini kapatmıştım tavsiye ederim.

En başta gözümden kaçmıştı sonraki mesajda yazdim seneye Windows 10 desteği kesilecek bunu da goz önünde bulundurmak lazım katılıyorum bu arada dediklerinize.

Eğer bilgisayarında güçlü bir antivirüs varsa geçmeyebilirsin ama sistemin Windows 11'i çok rahat kaldırır. Windows 10 güncellemeleri paralı olacak.
Nasıl yani 2025 ekim ayına kadar gelen güncellemeleri yapabilmek için suan paramı ödemem lazım

Sistemim anakart ASUS Prime B450 mk II işlemci Ryzen 5 5600 ekran kartı Sapphire RX 580 8 GB Nitro+ 16 GB RAM var. Windows 10'dan 11 geçilir mi ve performans artışı ya da düşüşü olur mu?

Geçilir tabii ki de.
Bazı Windows 10 fanları direkten 24H2 kurduğu için bazı hatalar aldığını ve stabil olmadığını söylüyor.
Windows 10 desteği bitecek Windows 11'e geçtiğinizde performans anlamında bir sıkıntı yaşamazsınız.
Windows 11 23H2 kurabilirsiniz.

Nasıl yani 2025 Ekim ayına kadar gelen güncellemeleri yapabilmek için şu an paramı ödemem lazım.

2025 tarihinden sonra normal parasız güncelleme almayacaktır.
2025'ten sonra isterseniz paralı uzatılmış destek alan bir Windows 10 kullanabileceksiniz.
İstemezseniz desteksiz kullanabilirsiniz.

Nasıl yani 2025 ekim ayına kadar gelen güncellemeleri yapabilmek için suan paramı ödemem lazım
2025 yılı ekim ayından sonra microsoft şu ana kadar yapmadığı bir şeyi yapıp normal kullanıcılar için de uzatılmış destek sunmaya karar verdi. İnsanların hala büyük oranda windows 10 kullanmasının etkisi var bu durumda. Eğer 2025 den sonra 1 sene daha güvenlik güncelleştirmelerini almak istiyorsan 30 dolar para ödemen gerekecek. Tabii Türkiye pazarı için fiyat henüz belli değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…