Windows 10'dan 11'e geçince ürün anahtarı kullanılmıyor

Yağız_Buğra

Hectopat
Daha fazla  
Başlıktaki gibi eski bilgisayarım Windows 10'du yeni bir bilgisayar alıp içine Windows 11 kurdum. Kurduktan sonra etkinleştirmek için eski bilgisayarımdaki ürün anahtarını aldım ve yeni bilgisayarıma girmek istedim, olmadı (bunun yaşanıcağını biliyordum sadece denemek istedim). Sonrasında donanım değişikliği yaptım kısmına geçtim ancak yeni bilgisayarımı görmüyor, bunu nasıl çözebilirim?

Eğer OEM key almadıysanız, o ürün anahtarı anakartınıza yazılmış olur ve bir daha başka bilgisayarda kullanamazsınız.

Eğer OEM key almadıysanız, o ürün anahtarı anakartınıza yazılmış olur ve bir daha başka bilgisayarda kullanamazsınız.

Eski bilgisayarımda kendisiyle geliyordu Windows.

Maalesef Windows 10 anahtari 11 de ise yaramiyor. Daha onceki ücretsiz yukseltme olayini kacirmasaydiniz olabilirdi. Ucuza Retail key satan yerlerden almaniz lazim

Hocam kaçırmamam için eski bilgisayarımın Windows 11 desteklemesi gerekiyordu ancak desteklemyor.

Eski bilgisayarımda kendisiyle geliyordu Windows.
Bilgisayar ile birlikte gelen lisanslar OEM_DM lisanslar oluyor. OEM türevi lisanslar ait olduğu bilgisayardan başka bilgisayara taşınamaz. Bu nedenle çalışmaması normal.

Sadece Retail lisanslar başka bilgisayarlara taşınabilir. (MAK ve diğer VL türevi lisansları saymazsak)

En iyisi yeni bilgisayarınız için yeni bir Windows lisansı satın almak.

Teşekkürler.

Maalesef Windows 10 anahtari 11 de ise yaramiyor. Daha onceki ücretsiz yukseltme olayini kacirmasaydiniz olabilirdi. Ucuza Retail key satan yerlerden almaniz lazim
Hayır, işe yarıyor. Şu anda hem Windows 10'da hem de 11'de çalışmayan anahtarlar 7/8/8.1 anahtarları. Microsoft yakın zamanda Windows 7/8/8.1 anahtarları ile Windows 10/11 etkinleştirme işlemini kapattı. Bu yüzden çalışmamakta.

Genelde piyasada satılan Windows 10 lisanslarının çoğu da Windows 7 lisanslarıydı bir dönem. Windows 10'da girdiğinizde lisans yükseltme olarak algılayıp sorunsuz etkinleştiriyordu. Fakat artık bu yöntem kapandığı için birçok Windows 10 lisansı diye satılan lisans artık Windows 10/11'de çalışmıyor.

Eski anahtarı yeni bilgisayarda kullanmak için MAK anahtarına ihtiyacınız var.
RETAIL vb. çoğu anahtar zaten tek kullanımlık.
Etkinleştirme yapıldığında tekrar etkinleştirme yapmaz. Dolayısıyla yükseltme yaptıysanız etkinleştirme yapardı. Bir de MS hesabınıza bağlamakta da fayda var lisansları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…