Windows 10'dan 11'e geçiş sonrası lisans anahtarı hangisine ait olur?

431728

Hectopat
Merhaba, 2-3 yıl önce bir internet sitesinden aldığım Windows 10 lisans anahtarını halen kullanıyorum.

Şu an Windows 11'e yükseltme yapamıyorum.

Ama yapabildiğim zaman, benim bu lisans anahtarım artık Windows 11'e mi ait olacak?
Yoksa hala Windows 10 anahtarı olarak kullanabilecek miyim?

Rufus'la hazırladığım bir format USB'im var. Windows 11'geçip 3-4 ay kullanıp beğenmezsem bu USB ile Windows 10'u geri yükleyip, aynı lisansla aktif edebiliyor muyum?

Evet. Windows 10 lisansları Windows 11 ile uyumludur, Windows 11 lisansları ise Windows 10 ile de uyumludur. Bir sıkıntı olmaz. Windows 10'ya da Windows 11 fark etmez ikisinden biri bir tane lisans olsun ikisine geçince gene etkinleşir.

@Prime777 Hocam bu arada yükseltme yüklenebilir hale geldi şu an bende.

Yükseltmeyi bu görseldeki yerden yapmakla, Recep Baltaş'ın videosundaki gibi Microsoft'un sitesinden Windows 11 yükleme yardımcısı indirerek yükseltme arasında bir fark var mı?

İkisinde de veri kaybedilmez. Bence yükseltme yardımcısıyla uğraşmaktansa Windows Update ile geçmek daha iyi ama dediğim gibi o da Windows 11"e yükseltir Update ile de Windows 11'e yükseltilir. Tercih meselesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…