Windows 10'dan 8.1'e nasıl dönülür?

Makaleler
4
Daha fazla  
Arkadaşlar, eski laptopumu 10'dan 8'e döndürmek istiyorum.

Bu videodaki gibi USB'yi Rufus'la hazırladım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sonra ne yapacağım? Anladığım kadarıyla BIOS'tan USB'yi 1. sıraya alıp kurmaya başlamam gerekiyor. Peki Windows 10'u nasıl sileceğim?
Biraz ayrıntısıyla anlatır mısınız?

Windows 8'e geçmenizi tavsiye etmem 1 yıl sonra desteği bitiyor, eğer kasıyorsa Windows 1709 sürümünü tercih edebilirsiniz.

Windows 10 u ayrıca silmenize gerek yok ki formatlama işleminde windows 10 un üstüne yazacak zaten. Kurulum sırasında işletim sistemini kuracağınız diski biçimlendirebilirsiniz ayrıca tertemiz olur.

Windows 8'e geçmenizi tavsiye etmem 1 yıl sonra desteği bitiyor, eğer kasıyorsa Windows 1709 sürümünü tercih edebilirsiniz.

Çoktan USB'ye 8'i kurdum. Zaten bilgisayarı çok kullanmıyoruz. Destek önemli değil.

Windows 10'u ayrıca silmenize gerek yok ki formatlama işleminde Windows 10'un üstüne yazacak zaten. Kurulum sırasında işletim sistemini kuracağınız diski biçimlendirebilirsiniz ayrıca tertemiz olur.

Bu işlemi BIOS'tan seçip 8.1'i kurarken yapacağım değil mi?

Evet hocam. Kurulum sırasında biçimlendirme yapabilirsiniz.

USB'yi takıp reset atıyorsunuz ve BIOS'a girip USB ile bilgisayarı başlatıyorsunuz. Kuruluma başlayınca sizden işletim sistemini kuracağınız diski seçmenizi isteyecek. O ekranda biçimlendirme, bölüm silme vb işlemler var oradan biçimlendireceksiniz. Gözünüz korkmasın zaten seçeneklerin hepsi ekranda oluyor. Kuruluma başlayın gerisi kolay.

Peki bir şey soracağım şu anki diskimin 2 parça halinde olması sorun çıkarır mı?
Yardım eder misiniz?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…