Windows 10'dan diğer Windows sürümlerine geçiş

Makaleler
27
Çok değerli Technopat ailesi, öncelikle hepinize merhabalar. Size sormak istediğim konu Windows 10 ile alakalı olacaktı. Şu anda dizüstü bilgisayarımda kullandığım özellikler şunlardır;
  • Microsoft Windows 10 Home Single Language 1909
  • İşlemci: AMD Ryzen 3 2200U with Radeon Vega Mobile Gfx, 2500 Mhz, 2 Çekirdek, 4 Mantıksal İşlemci
  • RAM: 4,00 GB
  • VRAM: 241 Mb
  • Grafik Kartı: AMD Radeon (TM) Vega 3 Graphics
  • SSD: Bulunmuyor
Aklıma takılan bir soru şu şekilde: "Acaba bilgisayarımı Windows 10'dan başka bir sürüme geçirmeli miyim?". Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. Son olarak da eğer bilgisayarımı Windows 10 dışında başka bir sürüme geçirirsem ürün anahtarı lazım olacak mıdır ve sürücülerimde sorun olabilir mi?

Son düzenleme:
Çok değerli Technopat ailesi, öncelikle hepinize merhabalar. Size sormak istediğim konu Windows 10 ile alakalı olacaktı. Şu anda dizüstü bilgisayarımda kullandığım özellikler şunlardır;
  • Microsoft Windows 10 Home Single Language
  • İşlemci: AMD Ryzen 3 2200U with Radeon Vega Mobile Gfx, 2500 Mhz, 2 Çekirdek, 4 Mantıksal İşlemci
  • RAM: 4,00 GB
  • VRAM: 241 Mb
  • Grafik Kartı: AMD Radeon (TM) Vega 3 Graphics
  • SSD: Bulunmuyor
Aklıma takılan bir soru şu şekilde: "Acaba bilgisayarımı Windows 10'dan başka bir sürüme geçirmeli miyim?". Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. Son olarak da eğer bilgisayarımı Windows 10 dışında başka bir sürüme geçirirsem ürün anahtarı lazım olacak mıdır ve sürücülerimde sorun olabilir mi?
Anakartınız eski windows sürümlerini destekliyor mu?

Cihazın aldığında windows 10 olarak geldiyse, en iyi performansı o işletim sisteminde vericektir ram takviyesi yaplamasın birde ssd alırsan mükemmel olur.

Anakart üretici sitesinden ürün sayfasından bakabilirsiniz. Mesela benim anakart Windows 10 dışında desteklemiyor.

Böyle bir şey yok. İstediğiniz Windows sürümünü kurabilirsiniz.

Win 10 kasmıyorsa kalın. Sorun yaşıyorsanız elbette başka bir sürüme geçebilirsiniz ancak ürün anahtarınızın olması gerekiyor.

Ekran Görüntüsü (3).png

Buyrun hocam bakabilirsiniz.

Böyle bir şey yok. İstediğiniz Windows sürümünü kurabilirsiniz.

Win 10 kasmıyorsa kalın. Sorun yaşıyorsanız elbette başka bir sürüme geçebilirsiniz ancak ürün anahtarınızın olması gerekiyor.
Windows 10 aslında fazla kasmıyor fakat arada sırada bazı programlar arası geçişlerde takılmalar yaşattırıyor. Bundan dolayı Linux işletim sistemlerini de kullanmıştım. Fakat sürekli sürücü hataları aldığımdan umutsuzluk sonucunda ayrılmıştım. Windows 8.1' e geçmek isterdim fakat elimde lisans anahtarı maalesef bulunmuyor...

O kısmı ciddiye almayın. Prosedür gereği yazmak zorunda oldukları şeydir.
Windows 10 aslında fazla kasmıyor fakat arada sırada bazı programlar arası geçişlerde takılmalar yaşattırıyor. Bundan dolayı Linux işletim sistemlerini de kullanmıştım. Fakat sürekli sürücü hataları aldığımdan umutsuzluk sonucunda ayrılmıştım. Windows 8.1' e geçmek isterdim fakat elimde lisans anahtarı maalesef bulunmuyor..

Linux sizin yüzünü güldürmedi, üzüldüm açıkçası. Bu durumda ya Windows 10'da kalacaksınız ya da diğer seçeneği siz biliyorsunuz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı