Windows 10'dan Linux'a geçilir mi?

Gqkmen42

Centipat
Daha fazla  
RAM
12 gb 3200mhz
İşlemci
Amd ryzen 3 5300u
Merhaba, bildiğiniz üzere Windows 10'un desteği ekim 2025'te sona eriyor. Ben de Windows 11'i denedim, açıkçası beğenmedim. 10'un desteği kesilince Linux'a geçmeyi planlıyorum fakat daha önce hiç Linux kullanmadım. Nasıl kurulur, oyunlarda performans farkı var mı, hiç bilmiyorum. Hangi dağıtımları kullanmalıyım? Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Linux sistemde ne kadar oyun oynayabilseniz de online oyunlarda sorun yaşatabiliyor. Örnek olarak BattlEye sistemini kullanan oyunlar Linux sistemini desteklemiyordu yanlış bilmiyorsam. Diğer bir örnek olarak ise Valorant. Oynayacağınız oyunlara göre seçim yapabilirsiniz.

Benim görüşüm Windows kullanmaya çok alışıksanız ve seviyorsanız zorlanırsınız. Her ne kadar kurmak ve kullanmak çoğu dağıtımda basit olsa da bir alışma süreci oluyor. Bazı oyunlarda programlarda vs. sıkıntı olabiliyor ama tabii ki çoğu iş için Windows kadar yeterli. Eğer sistemde ciddi bir sıkıntınız yoksa 11 kullanmak daha mantıklı olabiilir. Ancak ben merak saldım uğraşırım öğrenirim diyorsanız tabii ki Linux da gayet güzel bir deneyim yaşatabilir en kötü beğenmessiniz ama kullanmayı öğrenirsiniz. Forumda Linux kullanmayı Windows'tan daha verimli bulan da bir sürü insan var. Ben de başlangıç olarak Linux Mint öneririm. Biraz kullanıp kararı siz verin.

Oyun falan oynamıyorsan geçilebilir. Hiç kullanmadıysan zaten ayarıydı driveriydi falan kafayı yersin. Windows uygulamalarını çalıştırmaya çalışmak ise ayrı bir çile.

Oyun oynamıyorsan kesinlikle evet oyun mevzu ve amd kart varsa bazzite denenebilir(ben denemedim bilmiyorum sadece denenebilir) ama şunu da unutmayın süreç sancılı olacak ve sizin saatlerinizi alacak. Kurmak alışmak en basit işlemler bile sancılı ve zaman alacak bir an sinirlenip her şeye yeniden başlayıp windows’a geçemek bile olası…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…