Windows 10'dan Linux'a geçilmeli mi?

Linux Mint Cinnamon veya Ultramarine Flagship basit ve Windows'a benzer tarzıyla alışmanı sağlar. Sonrasında Ubuntu veya Fedora'ya geçersin Linux'a alışınca.

Direkt Ubuntu veya Fedora da kurabilirsin ama arayüzleri karmaşık gelebilir bir Windows kullanıcısı için.

Benım Linux bilgim 0 geçsem ne gibi sıkıntı yaşarım?

Bende senin gibiydim ve Linux'a geçmeyi düşünüyordum dolayısıyla araştırmaya başladım ve geçtim sana da fikir vermek isterim.

NVIDIA faktörü.
NVIDIA kapalı kaynak sürücü yayınlar dolayısıyla Linux kurulumu yaparken Linux'ta NVIDIA'nın kapalı kaynak sürücüleri sorulur bunu seçmen senin için iyi olur.
2. olarak Linux'ta X11(xorg diye de geçer) ve Wayland diye iki yazılım var ekran kartın NVIDIA ise bunların hangisini destekliyorsa onu seçmelisin. Bu dediklerim değiştirmesi çok basit şeyler asla gözünü korkutmasın.

Oyun desteği.
Linux son zamanda Proton gibi uyumluluk araçları sayesinde çok geniş bir oyun desteğine sahip olsa da FPS oyunlarının maalesef Linux desteği daha gelmedi oynadığın oyunların Linux'ta çalışıp çalışmadığına bakmak için ProtonDB(Single oyunlar için) ve areweaanticheatyet (Valorant gibi anti cheat olan oyunlar için) bu sitelerden görebilirsin.

İşletim sistemi seçimi
İlk kez başlayacaksan Windows 10 arayüzüne benzer bir şey istiyorsan Linux Mint. Daha modern güzel bir arayüz istiyorsan sana önerim Zorin OS olur.( bence Zorin OS kullan arayüzü çok güzel )

Son olarak kullanıcı tavsiyesi bence Linux güzel bir işletim sistemi yok işte terminal var orada diye gözünü korkutanlar olabilir. Kullanması çok zor diyenler olabilir. Kullanmaya başladığın zaman bunların ne kadar boş cümleler olduğunu göreceksin hiç zor değil sadece biraz alışma sürecin olacak çünkü bir işletim sistemi değiştiriyorsun Windows'tan çok ama çok farklı bir sisteme geçmiş olacaksın arka planda yapılan işlemler olarak o kadar.

Geçtimde alışamadım Windows'tan da sıkıldım başka ne kurabilirim?

Ekran kartın ne NVIDIA ise NVIDIA ekran kartlarının açık kaynak sürücüleri iyi değil sistemi açarken NVIDIA kapalı kaynak sürücüleri ile aç.

Geçtimde alışamadım Windows'tan da sıkıldım başka ne kurabilirim?
Yani çok bir alternatifin yok, Windows'tan sıkılmak ne demek onu anlayamadım. Sen windows ile değil üzerinde kullandığın uygulamalarla ilgileniyorsun, ister mac kullan ister linux kullan bu aynı olacak.

Yani çok bir alternatifin yok, Windows'tan sıkılmak ne demek onu anlayamadım. Sen Windows ile değil üzerinde kullandığın uygulamalarla ilgileniyorsun, ister Mac kullan ister Linux kullan bu aynı olacak.

Windows'tan sıkıldım derken şundan bahsediyor arayüz ve Microsoft politikaları Windows 11 ile beraber Windows'un kendisi bir virüs gibi çalışıyor, arka planda çok veri çekiyor namertler eskiden bu kadar değildi o arkadaş Windows 10'dan Linux'a geçecek Ya da böyle bir düşüncesi olduğu için soruyor.

Bunu Linux dağıtımları yapsa anlarım. Sonuçta ücretsiz bir platform. Ama Windows'ta bu veri toplama olayı akla mantığa aykırı bir durum. Yahu ben zaten lisans ücretini ödemişim satın almışım. Parasını ödeyip de satın aldığım bir şey niye benim bilgimi topluyor? Ben niye para ödüyorum o zaman? Windows 11 ile iyice azıttılar. Üstüne bir de Recall saçmalığı ile artık her saniye izleme imkanına sahipler. Bu kadarını Google bile yapmıyor. Linux'a geçtim ve çok elzem bir ihtiyacım olmadığı sürece de bu ucube sisteme geri dönmem.

Güzel seni tebrik ederim hangi dağıtımı kullanıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…