Windows 10'dan Ubuntu'ya geçilir mi?

Dual boot yapınca gnub ekranı nedense çalışmıyor, Fast boot açık olunca gnub ekranında buga giriyor , fast boot kapatırsam da 10 dakikada açılıyor gnub ekranı. O yüzden sildim dual boot'u.
GRUB Fast Boot ile uyumlu degil.
Oynadiginiz oyunlari protondb.com sitesinden kontrol edin.

Peki Dual boot yaparsam Fast bootu kapatmalı mıyım?

Evet kapatmalisiniz. GNU/GRUB ile uyumlu degil.
Microsoft tekelciligi, windows kullanimina zorluyorlar insanlari...
Komik olan Fastboot Windows tarafinda da sorunlara sebep oluyor

Evet kapatmalisiniz. GNU/GRUB ile uyumlu degil.
Microsoft tekelciligi, windows kullanimina zorluyorlar insanlari...
Komik olan Fastboot Windows tarafinda da sorunlara sebep oluyor
Hocam grub ekranının açılması çok uzun sürüyor, bir bilginiz var mı? Ne yapabilirim?

Hocam diret BIOS'tan Ubuntu'yu açınca 10 saniye falan sürüyor Ubuntu'nun açılması, fakat normalde GRUB ekranı 10 dakikada veya daha fazla bir sürede geliyor.

Garip.
/etc/default/grub dosyasini atar misiniz?

Garip.
/etc/default/grub dosyasini atar misiniz?
Resmini koydum hocam. Sorunu daha iyi anladım bu arada. Şöyle, BİOS üzerinden Boot olarak Ubuntu'nun üstüne gelip basınca grub ekranı saniyesinde geliyor, fakat 1. Boot seçeneği yaptığım zaman ve f10'a basıp çıkınca hiç bir şey açılmıyor. Aynı şekilde nedense 2 tane ubuntu boot seçeneği var ve ikisinin de adı aynı. Grub'u güncelledim ve dediğiniz dosyadaki bazı şeyleri değiştirdim yine olmadı.

GRUB yerine rEFInd yukleyebilirsiniz.
sudo apt install refind

GRUB yerine rEFInd yukleyebilirsiniz.
sudo apt install refind
Hocam yaptım fakat zaten sorun şu, ubuntuyu boot etmiyor bence, çünkü otomatik olarak ubuntuyu aç deyince grub geliyor fakat boot ekranında 1. Sıraya ekleyince sadece asus yazıp kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…