Windows 10'dan W8'e dönülmüyor

samtiger

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. Laptopum Windows 8 kurulu gelmişti ve her kurtarma işlemi yaptığımda W8'e geri dönerek sıfırlıyordu. Bir süre önce Windows 10 denemek için geçmiştim fakat şimdi sıfırlama işlemi yaptım ama tekrar Windows 10 kurulu sıfırladı. Neden sıfırladığımda tekrar W8'e dönemedim? Nasıl döneceğim?

Windows 8.1 ISO'nun indirip flash belleğe yazıp format atacaksın sıfırlama işlemi kurduğun işletim sistemi üzerinden sıfırla başka bir Windows olmaz.

Windows 8.1 ISO'nun indirip flash belleğe yazıp format atacaksın sıfırlama işlemi kurduğun işletim sistemi üzerinden sıfırla başka bir Windows olmaz.

Hocam benim anlamadığım konu laptopta kurtarma diski mevcut onu niye çalıştıramıyorum? Windows 8'i kuruyordu bir de Lenovo uygulamalarını yüklüyordu. Bu kurtarma diskini nasıl aktif edebilirim?

Farz edelim ki aktif olmuyor. Şu an 8.1 ISO dosyasını kurarsam mevcut lisansımda bir sıkıntı olur mu? Bir de sonraki sıfırlama işleminde hangi sistemi yükleyecek?

Sıfırlama işlemi böyle çalışıyor yüklediğiniz ISO veya Windows'u sıfırla yani Windows 8E gecerse sifirla dersen yine 8'de kalır lisansin varsa gitmez.

Sıfırlama işlemi böyle çalışıyor yüklediğiniz ISO veya Windows'u sıfırla yani Windows 8E gecerse sifirla dersen yine 8'de kalır lisansin varsa gitmez.

Ama önceden de Windows 10 denemiştim sıfırladığımda Windows 8'i kurmuştu tekrardan. Defalarca 8'den 8.1e geçtim. Sıfırladıktan sonra hep Windows 8'i kuruyordu. O yüzden merak ettim.

Sıfırlarken Lenovo uygulamalarını da kuruyordu. Onlar da yalan oldu sanırım.

Windows Update üzerinden kurabilirsin ama Windows 8.1 desteği çoktan bitti Windows 10 daha iyi bence.

Windows Update üzerinden kurabilirsin ama Windows 8.1 desteği çoktan bitti Windows 10 daha iyi bence.

Windows 8.1 benim için daha stabildi.
Hocam anlamadığım için tekrar soruyorum kusura bakma, şimdi Yerel disk C, D ve bir tane de kurtarma diskim var.

Ben bu kurtarma diskini kullanarak Windows 8'e yani laptopu ilk aldığım hale dönemiyor muyum? Eğer dönemiyorsam oradaki dosyalara noldu? Herhangi bir disk silme işlemi de yapmadım.

Bunu izleyerek yapabilirisn eski video ama isinize yarar
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eyvallah hocam sağ olasın. Microsoft sitesinde 8 ve 8.1 linki kaldırılmış. Başka sitede de bulamadım. Türkçe 8.1 ,64 bit nasıl bulabailirim? Bir tane buldum ama ingilizce kurulum yapıyor. Sonradan Türkçe seçebilecek miyim emin olamadım kurmadım.

Seçebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…