Çözüldü Windows 10'dan Windows 11'e Geçtiğimde SSD Boşalmadı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Praudh

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi, sağlıklı günler. Biraz önce Windows 11'i bilgisayarıma yükledim fakat SSD'ye baktığımda 10 GB boş yer görüyorum sadece. 250 GB SSD normalde, neden böyle? Windows 11'i kurarken bir yanlışlık mı yaptım? Windows 11'i kurarken yedekleme seçeneğini değil özel, sadece Windows 11 yükleme seçeneceğini seçmiştim. Windows.old adında bir şey çıkmıştı diye hatırlıyorum ama sorun nedir, nasıl düzeltebilirim?

Çözüm
Nasıl düzeltebilirim peki?
Rufus ile temiz kurulum belleği hazırlayıp sisteme temiz kurulum yapınız.

Diske sırası ile bu işlemi yapınız: Biçimlendir > Sil > Yeni

Aşağıdaki kaynak size ışık tutacaktır. 🙏🏻

Saygılarımla. 🌷

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Biçimlendirme yapmadan kurmuşsunuz anlaşılan hocam. 🙏🏻
Biçimlendirme yaptım aslında 193GB'lığı seçtim. Diğerleri 500mb, 10mb falandı. Şuanda 237GB gösteriyor ama 10GB boş gözüküyor.

Rufus ile temiz kurulum belleği hazırlayıp sisteme temiz kurulum yapınız.

Diske sırası ile bu işlemi yapınız: Biçimlendir > Sil > Yeni

Aşağıdaki kaynak size ışık tutacaktır. 🙏🏻

Saygılarımla. 🌷

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm
C: Bölümüne girin orada Windows.old klasörü bulunacaktır hocam. Onu silin büyük oranda yer boşalacaktır. İyi Sosyal'ler.
Düzenleme: Eğer sistemi Windows 10'dan Windows 11'e internet üzerinden yükselttiyseniz 10 günlük deneme süresi veriyor 10 günün ardından sistem kendi kendine o windows.old klasörünü siliyor. Ama ben flash bellek ile kurulum yaptım diyorsanız dediğim işlem sorununuzu çözecektir.

Kurulum sırasında diskleri temizlemediğiniz için yer açılmadı. Rufus ile bellek oluşturup veya var ise halihazırda tekrar kurulum yapın ve disk seçimleri esnasında tüm diskleri biçimlendir ve sil yapın.

Rufus ile yapmıştım ama dalgınlığıma gelmiş ve biçimlendirmemişim. Tekrardan flash bellek yardımı ile temiz kurulum yaptım. Bu sefer biçimlendirdim ve sorunum çözüldü. Destekleriniz için teşekkürler.

@R.B.D hocamın dediği yöntemle mi yaptınız?
Eğer onun dediği yöntemle çözdüyseniz rapor yollayabilirsiniz :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı