Windows 10'dan Windows 7'ye nasıl geçebilirim?

kenan360

Hectopat
Arkadaşlar soru basit Windows 10'dan Windows 7'ye geçmek istiyorum ama hiçbir bilgim yok, tek bildim şey bir CD'mizin olması gerekti. Elimde 4.35GB'lık bir CD var ne yapacağımı bilmiyorum yani nasıl yüklüyeyim ne yapayım, bu arada PC'de daha önce işletim sistemi değişmedi yedekleme kısmında bir şey yok, evet Windows 7'ye geçmek için ne yapmalıyım ne yüklemeliyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemim
4 GB RAM
AMD M333.
A8-7410 işlemci, RAM'in 2gbtını Windows 10 kullanıyor bana 1.5GB falan kalıyor bir de bazı yerlere girmek istedimde PC kasıyorr arama çubuğu gibi ayarlar gibi bu yüzden Windows 7'ye geçmek istiyorum. Görsellik umrumda değil, SSD kullanıyorum bir de.
Windows 7 USB DVD download tool ile Windows 7 ISO dosyasını CD'ye yazdırdıktan sonra Boot edip, kurulum yapın.

Hocam ben anlamıyorumda yani Boot etmek falan nasıl oluyor.

Windows 7 ISO dosyasını ediniyorsun, sonrasında Rufus programı ile USB diskini seçip, üst kısım MBR alt kısım NTFS olması şartı ile yazıyorsun. Sonra PC'yi yeniden başlatıp BIOS'a girmeden direkt Boot tuşuna basman lazım. Boot tuşunu öğrenmenn için anakartının markasını bilmen lazım. O markayı Google'a yazarak örneğin "ASUS Boot Key" şeklinde arattığında çıkıyor. Boot tuşuna basıp USB'yi Boot ediyorsun ve Windows yükleme ekranı karşılıyor. İleri > diski seç > ileri, ve format başlıyor.
Acaba Windows 7 ile Win8 arasında performans nasıl? Siz Windows 7'den Win 8 mi geçtiniz.
Windows 8'in performansı SSD'li windows performansı gibi. Modlu Windows 8 embedded kullanıyorum, henüz chrome önbelleğini silmedim temp-prefect temizlemediğim halde PC çok hızlı. Benim önerim embedded olmayacak sebebi ise Net framework 4.7.2 yükleyemezsiniz. Bu yüzden windows 8.1 pro'ya geçebilirsin, kararlılığı çok iyi.

Acaba Windows 7 ile Win8 arasında performans nasıl? Siz Windows 7'den Win 8 mi geçtiniz.
Evet, windows 7'den windows 8.1'e geçtim asıl amacım kullandığım bazı programların windows 7'nin desteği kesilmesi ile birlikte kestiler. Bende windows 8.1 deneme kararı aldım ayarları düzgün ve güzel bir biçimde yapınca 2 kat hız farkı oluyor ram kullanımı windows 7'de 1gb gibi iken windows 8.1'de 0,7gb benim. bence windows 8.1 tercih etmelisin, 64 bit kur dikkat et.
Windows 8.1 ISO
1612866938019.png

Bu şekilde seçip 64 bitini indirebilirsiniz. Flash belleğiniz 8gb olmalıdır. 4gb ise 32 bit indirebilirsiniz.
Kurulum esnasında kod isteyebilir. Benim kullandığım kod:
XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB
Etkinleştirme için işe yaramıyor fakat kurulumda çalışıyor. Etkinleştirmene çok da gerek yok. Tek artısı profil fotoğraf değişimi ve kişiselleştirme kısmı(renk değiştirme) sağ altta windows'u etkinleştir tarzı şeyler yok.

Evet, Windows 7'den Windows 8.1'e geçtim asıl amacım kullandığım bazı programların Windows 7'nin desteği kesilmesi ile birlikte kestiler. Bende Windows 8.1 deneme kararı aldım ayarları düzgün ve güzel bir biçimde yapınca 2 kat hız farkı oluyor RAM kullanımı Windows 7'de 1GB gibi iken Windows 8.1'de 0, 7GB benim. Bence Windows 8.1 tercih etmelisin, 64 Bit kur dikkat et.
Windows 8.1 ISO
Eki Görüntüle 871993
Bu şekilde seçip 64 bitini indirebilirsiniz. Flash belleğiniz 8 GB olmalıdır. 4 GB ise 32 Bit indirebilirsiniz.
Etkinleştirme için işe yaramıyor fakat kurulumda çalışıyor. Etkinleştirmene çok da gerek yok. Tek artısı profil fotoğraf değişimi ve kişiselleştirme kısmı(renk değiştirme) sağ altta Windows'u etkinleştir tarzı şeyler yok.

Hocam kurulum sırasında kod falan bulamazsak :D verdiniz kod çalışıyor mu yani bende girsem olur mu?
Evet, Windows 7'den Windows 8.1'e geçtim asıl amacım kullandığım bazı programların Windows 7'nin desteği kesilmesi ile birlikte kestiler. Bende Windows 8.1 deneme kararı aldım ayarları düzgün ve güzel bir biçimde yapınca 2 kat hız farkı oluyor RAM kullanımı Windows 7'de 1GB gibi iken Windows 8.1'de 0, 7GB benim. Bence Windows 8.1 tercih etmelisin, 64 Bit kur dikkat et.
Windows 8.1 ISO
Eki Görüntüle 871993
Bu şekilde seçip 64 bitini indirebilirsiniz. Flash belleğiniz 8 GB olmalıdır. 4 GB ise 32 Bit indirebilirsiniz.
Etkinleştirme için işe yaramıyor fakat kurulumda çalışıyor. Etkinleştirmene çok da gerek yok. Tek artısı profil fotoğraf değişimi ve kişiselleştirme kısmı(renk değiştirme) sağ altta Windows'u etkinleştir tarzı şeyler yok.

Hocam kurulum sırasında kod falan bulamazsak :D verdiniz kod çalışıyor mu yani bende girsem olur mu?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı