Windows 10'dan Windows 8.1 geçmek laptopu hızlandırır mı?

normalbiradam456

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: RTX 4060 Laptop
CPU: Ryzen 5 7535HS
RAM: 16 GB
Disk: 512 GB SSD
En merak ettiğim şey son zamanlarda, sistem özelliklerim ise bu (laptop):
R5 M430.
A10 9600p.
1TB HDD.
DDR4 12 GB RAM.

Onun yerine XOS veya Xtreme Liteos 10 kullanabilirsiniz. Custom iso güvenli değildir demeyin, XOS kullanalı 1 yıl olacak. Xtreme Liteos'u da kısa bir süre kullanmıştım. İkisindede eba, e-devlet, discord, steam gibi yerlere giriş yaptım. İçiniz rahat olsun.

Xtreme Liteos 10 (Açıklama kısmında daha hafif versiyonları da var, onlara da bakabilirsiniz.):
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

XOS:
Ne kadar eski sürüm seçerseniz, o kadar performanslı olur, Çünkü kaynak kullanımı daha azdır. Fakat Windows 8.1'e düşmeye gerek yok. Bunlar gayet yeterli ve Windows 8.1'den daha performanslı çünkü bir takım özelleştirmeler var.

HDD kullanıyorsan hızlandırır ama diğer donanımların Windows 10 uyumluysa Windows 10 kullanmak daha iyi.

Normal Windowstan farkı nedir? PC daha hızlı açılır mı? Yeni açıldığında hızlı toparlanır mı? (Geç cevap için kusura bakmayın)

Normal Windowstan farkı nedir? PC daha hızlı açılır mı? Yeni açıldığında hızlı toparlanır mı? (Geç cevap için kusura bakmayın)
Normal Windows'dan farkı daha minimalist, hafif ve hızlı olmasıdır. Ben XOS 1607 kullanmanızı tavsiye ediyorum (Valorant oynuyorsanız 1803, çünkü valorant 1709 sürümü ve altına destek vermiyor). Yeni açıldığında toparlanması normal Windows'a göre daha hızlıdır. Kaynak kullanımı da az olduğu için daha yüksek fps ve daha az input lag alırsınız. Buda oyun deneyiminizi daha iyi hale getirir. Bu önerdiğim iso'lar dışında Kokteyl, Ognitorenks, RekOs, Revios, Ghost Spectre vb. isolar da var. Tercih de size kalmış.

Bu konuyu da inceleyebilirsiniz.

Teşekkürler. Birazdan bir rehberini bulup kuracağım.

Attığım konudaki değerlere de bakabilirsiniz. Seçiminizi kolaylaştıracaktır.
Bu arada Windows Defender var mı içerisinde? Bazen korsan içerik kullanmak durumunda kalıyorum bazı oyunlar artık satışta olmadığı için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…