Windows 10'dan Windows 8.1'e geçilir mi?

Hiç hayatımda Windows 8.1 kullanmadım, Windows 10 kullandım ama son zamanlarda yani 1 senedir falan bilgisayarımda oyun performansını eskisi kadar alamıyorum. Windows 8.1'in daha iyi olduğu konuşuluyor zaten sistemimi görünce de ona göre aklınızda bir şeyler şekillenir diye düşünüyorum. Normal gezinmede Windows 10'dan %70 %80 mutluyum ama oyun performansı konusunda eskisi kadar beni tatmin etmiyor. Mesela LoL'de 60 FPS'e sabitlediğim için 50'lere düştüğünde kasıyor hissiyatı veriyor bayağı RAM kullanımına baktığım zamanda 8 GB RAM'den 5.8 civarı kullanıyor. Ya da bunları bir köşeye bırakıp Windows 11'i mi beklemeliyim? Tavsiye ve fikirlerinizi bekliyorum.

• Casper Nirvana C500 dizüstü
  • i5 6200U 2.8GHz
  • 8 GB RAM
  • 1 TB HDD
  • NVIDIA GeForce GT940M

Geçilir.

HDD ile Windows 10 olmaz zaten. Windows 8.1 kur. Windows 11 kuramazsın en az Intel 8. nesil işlemci ve ya 2. nesil Ryzen lazım.
940M sürücüsü: Grafik Sürücüsü - GeForce Game Ready Driver | NVIDIA

Eğer HDD'niz varsa Windows 10 kullanmayın, ben SSD'im olmasına rağmen hala Windows 8.1 kullanıyorum, performans açısından daha iyi olduğu söyleniyor, ben de öyle düşünüyorum. Gerisi sizin kararınız.

SSD alsan bile RAM gerekebilir.

8.1 FPS değerlerimi yükseltecek ise geçebilirim.
Eğer HDD'niz varsa Windows 10 kullanmayın, ben SSD'im olmasına rağmen hala Windows 8.1 kullanıyorum, performans açısından daha iyi olduğu söyleniyor, ben de öyle düşünüyorum. Gerisi sizin kararınız.

Windows 10'a kıyasla daha mı iyi olduğunu düşünüyorsunuz FPS ve normal gezinti konusunda? Başlat menüsü bir de tablet olan sürüm müydü o Windows'ta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…