Windows 10'dan Windows 8.1e geçmeli miyim? Son günlerde oyunlarda ve sistemde kurduğum günden beri kasmalar var.
Windows 8.1e geçersem oyundaki performansım artar mı?
@Sgm33 dostum uzun süredir hem kendi modifiye, hem de piyasadaki tüm OS'ları kullanmış biri olarak Windows 8.1'e geçmeni önermem. Sebeplerini genel olarak yazacağım ( 9 sene Windows 8.1 kullanıcısı );
- Windows ürün anahtarın yoksa, o sık verilen uyarılar canını aşırı sıkar. ( Windows 10 ürün anahtarı çalışmaz )
- OS için verilen birikmiş yamalar artık eskisi gibi seri çalışmasını engelliyor. ( gözlemlerim )
- RAM az kullanması iyi bir şey fakat, kullanılmayan RAM gereksizdir. RAM'ın amacı ve kullanımda beklenen işleyiş bellidir.
Eğer geçmenizi tavsiye edecek olursam, sadece HDD olduğu için tavsiye ederim. ( aşırı seri çalışır )
Geçilebilir ama ben şahsen Windows 10 1607 LTSB tavsiye ediyorum. Desteğinin de kesilmesine hala çok süre var. Sizin sisteminizde sorunsuz çalışacaktır.
HDD olduğu için geçmenizi öneririm. SSD taktığınız zaman geri Windows 10 dönebilir ve rahat kullanabilirsiniz. Performansınız Windows 8.1'e geçince birazcık daha artabilir.