Windows 10'lu diski klonlayıp farklı sistemde çalıştırmak

Makaleler
2
Merhaba arkadaşlar, eski ofis bilgisayarlarını güncelleme yaparak disklerini SSD'ye çevirdik. Windows 10 kurduk yıl başında. Şimdi sistemleri komple yeniliyoruz. Sıfır sistem topladık. Eski bilgisayardaki SSD'leri direk yeni aldığımız sisteme taktık ve çalıştırdık, direkt masaüstü geldi. Kaldıkları yerden devam etti. Bunun sebebini bilen var mı? Kendi evimde kullandığım laptop için denedim olmadı, bir hatayla karşılaştık diye böyle bir mavi ekran çıktı. Öğrenmek istediğim, hangi sebepten açılıyor ya da açılmıyor?

Bunların dışında bu hazır kurulu sistemli diski klonlayıp herhangi farklı sistemlerde çalıştırabilir miyim? Direkt masaüstü gelebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows kurulum sırasında, anakart chipsetleri, İşlemcisi mimarisi ve diğer entegre cihazlar için 2.parti seviyesinde bir takım sürücüler yükler. Bu sürücüler genelde yakın nesildeki ve aynı üreticinin elinden çıkmış cihazlarda birbirini destekler veya ilk açılışta windows "otomatik onarma" ile işlemi gerçekleştirir.

Ofiste yaşadığınız durum bu, diğer cihazda yaşadığınız durum ise, kullandığınız eski sistemin sürücülerinin yeni sistem ile çok farklı olması. Bu tarz durumlarda windows yeniden kurulum talep eder ki her zaman en sağlıklı seçenektir.

Windows kurulum sırasında, anakart chipsetleri, İşlemcisi mimarisi ve diğer entegre cihazlar için 2.parti seviyesinde bir takım sürücüler yükler. Bu sürücüler genelde yakın nesildeki ve aynı üreticinin elinden çıkmış cihazlarda birbirini destekler veya ilk açılışta windows "otomatik onarma" ile işlemi gerçekleştirir.

Ofiste yaşadığınız durum bu, diğer cihazda yaşadığınız durum ise, kullandığınız eski sistemin sürücülerinin yeni sistem ile çok farklı olması. Bu tarz durumlarda windows yeniden kurulum talep eder ki her zaman en sağlıklı seçenektir.
eski cihazlarda sorun yaşamadım. direk açıldı eski sistemlerde core 2 duo işlemcili bilgisayardı yeni sistem ryzen 4350g li olarak değiştirdik ancak SSD leri direk eski kasadan söktüğümüz gibi taktık windows hiç problem yaşatmadan açıldı masaüstü geldi kullanıcılar sanki hiç değişiklik olmamış gibi kullanmaya devam ettiler . Evimde ki laptopda bu olay böyle olmadı hata verdi. Onarım başlattım biraz uğraştırdı sonra açtı. Sebebini tam olarak anlamadım. oyüzden merak ettim

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı