Ben Linux'u tercih eden bir insanım. Ama gene de eleştirirken adil olmaya çalışacağım. Saldırıp aşağılamamaya dikkat edeceğim. Resim koyamayacağım üzgünüm. Yanlışım varsa düzeltin. 6 ay boyunca Windows 10 kullandım.
@147472
Eksiler:
1- Mavi ekranlar.
Technopat forum sayesinde ciddi bir sorun olan mavi ekranlar çözülüyor. Technopat ve gibi platformlar olmasaydı bu mavi ekran sorunu çok insanı Windows'tan soğutacaktı. (Nasıl ki Linux'ta kullanıcılar için forumlar varsa) Mavi ekranları yazılımsal ve donanımsal ikiye ayrılır. Ben Windows 10 kullanırken mavi ekran sorununa rastlamadım. Fakat çok rastlayan duydum. Linux'ta sanırım kernel panic deniyordu. Linux'ta bu sorunu yaşayan duymadım.
2- Yetersiz özelleştirme.
Windows Linux kadar gelişmiş bir özelleştirmeye sahip değil. Bu kısmın tartışmaya kapalı olduğunu düşünüyorum.
3- Hantal.
Evet dostlarım, Windows 10 hantal en azından Linux'lara kıyasla. Benim kullandığım dağıtım daha hızlı açılıp kapanıyor ve işlem yapıyor.
4- Güvenlik.
Bazılarınız Windows daha güvenli dediğini duyar gibiyim. Bunun tartışmaya açık bir konu olduğunu tefekkür ediyorum. Ucu açık bırakıyorum.
5- Live-cd özelliği: Windows normal şartlarda Live-cd özelliği ile gelmiyor.
Artılar:
1- Oyun ve Adobe desteği: Windows oyun ve bazı önemli uygulamaların desteğini elinde tuttuğu için bu önemli bir artı.
2- Son kullanıcıya uygunluk: Eğer mavi ekran hatası vermezse son kullanıcıya uygun. Solus gibi Linux dağıtımları gibi.
3- C# programlama: Linux'a göre daha kolay şahsi fikrim.