Windows 10'u Eleştiriyorum

Konu o değil. Bilgisayarı bilinçli kullanan biri zaten birkaç işletim sistemi bilir. Bilinçsiz kullanıcılar bilgisayar otomatik Windows geldiği için biliyorlar. Otomatik Linux gelse Windows'u bilmezler.
Ben sadece üstteki arkadaşın dediğini söyledim. Yani piyasanın durumu bu şekilde, senin de dediğin gibi.

3 ve 5 doğru, 4 biraz muallak, kimin kullandığına bağlı. Geri kalanların doğru olduğunu düşünmüyorum. Doğru kurulum yaparsan ve donanımında sorun yoksa kolay kolay mavi ekran görmezsin, doğru araçlarla da kişiselleştirmede Linux kadar seçeneği var Windows 10'un.

Evet, bir takım değişiklikler yapılabiliyor. Gene de Linux kadar ileri düzeyde değil. En azından ben öyle düşünüyorum.

Yarım yamalak çalışan dandik Wireless display özelliğini de ekle. Gece gece delirtti yine. Bir bağlanıyor bir bağlanmıyor bağlanmayınca donup kalıyor işte o zaman tekmeyi geçiresim geliyor kasaya.

Windowsun en buglu özelliği Wifi özelliğidir bence. En sinir olduğum noktası bu.

Akşam akşam PC'den izlediğimi TV'ye yansıtayım oradan izleyeyim dedim yine sinirimi tepeme çıkardı. Ağlar mı çakışıyor anlamıyorum ki.

Telefondan izlediğimiz videoyu tek tık ile gönderebiliyorken Pc den bunu yapamamak komedi.

Siz Windows'u eleştirdiniz ama elinize ne geçti? Hala büyük bir kesim Windows kullanırken bunları yazsanız da hiçbir şey ifade etmez. Oyun ve program Windows'da daha çok bu bilinen bir gerçek ama Linux'da EXE açarsınız da hepsini açabilir misiniz? Hayır. Uygulamalar geliştirilirken öncelik Windows olurken. Benim için Linux daha çok iş, sunucu veya geliştiriciler içindir. Bir ev kullanıcısı ve aynı zamanda bir oyuncu için Windows vazgeçilmezdir.

Linux daha güvenli meselesinde şöyle bir durum var. Dikkat edin hacklenen çoğu sunucu Linux Tabi alınan ve alınmayan güvenlik tedbirleri burada önemli rol oynuyor.

Linux için zararlılar çok olmasa bile Windows kadar onu etkileyen kendisine göre tehditleri var.

Mavi ekran meselesi ise genelde donanımsal bir sorun yoksa sürücü veya yazılımlarla gelen sürücüler nedeniyle oluşuyor.

LiveCD meselesine gelecek olursak benzer WinPE var

Linux'un da kendisine göre güzellikleri var ama. İki sistemi de seviyorum ben.

Windows vazgeçilmez değil zorunluluktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…