Windows 10'u en yüksek performansta kullanmak

Makaleler
1
Son zamanlarda bilgisayarımın yavaşladığını hissediyorum bu yüzden bu konuyu açtım. Technopat'ın rehberinden sonra başka ne yapabilirim?

Bu arada Windows 10 Home OEM keyim mevcut fakat bu lisansı nasıl silebilirim?

Son zamanlarda bilgisayarımın yavaşladığını hissediyorum bu yüzden bu konuyu açtım. Technopat'ın rehberinden sonra başka ne yapabilirim?
Burada benim yazdığım önerileri oku hızlanacaktır bilgisayarın.

Yapman gerekenler
1. Bilgisayarında kullanmadığın veya olmasa da olur programları tamamen kaldır. (İz dosyaları ve veri depolamalarını da dahil olmak üzere)
2. Bilgisayarın başlangıçta çalıştırdığı çok fazla program olmasın.
3. Bilgisayar açıldığında açılan uygulamalar arasından şüpheli olanları devre dışı bırak(düzenleme yaptım burayı).
4. Windows Güncelleştirmelerini ve Windows Defender hizmetlerini devre dışı bırak (Çünkü bu güncelleştirmeleri anında almak bir zorunluluk değil ve performansa etkisi olur.)
5. Bilgisayarında gereksiz driver bulundurma. İşlemci, ekran kartı, internet bağlantısı sürücüleri dışında gerekli olmayan sürücüleri (mesela klavye driveri) kaldır.
6. Yüklü sürücülerin güncel olduğundan emin ol.
7. Masaüstünde çok fazla şey bulundurma / Masaüstü arka planını GIF resmi yapma / Arka plan fotoğrafını 2K veya 4K gibi yüksek çözünürlüklerden seçme.
8. Bilgisayar açılır açılmaz direk herhangi bir programı kullanmaya çalışma, bilgisayarın kendine gelmesi için 3-5 dakika bekle.
9. Bilgisayardan gereksiz/çöp dosya klasörlerini sil.
10. Senin yüklemediğin veya senin yüklediğin herhangi bir şey ile alakası olmadığını düşündüğün dosya klasörleri veya programlar görürsen araştırma yap, emin olamadığın takdirde programları kaldır.

Masaüstü dışında diğerlerini zaten yapmıştım. Fazla mı dolu?

Çoğunu kısayol eklemeye çalışmıştım.

Eki Görüntüle 396470
Vallahi benim masaüstümde şunlar var:
Discord, Paint.
Eki Görüntüle 396470
Kesinlikle bilgisayarında çok fazla program var. Benimkine bakmalısın.

O cisco denilen şey virüs büyük ihtimal ben de bu fotoğrafı göndermek için açtığımda fark ettim. Bundan ibaret.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…