Windows 10'un 64 bit yerine 32 bit inmesi

sametcicekkk

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, bugün Windowsun kendi sitesinden Windows 10 64 bit seçeneğinden İSO dosyasını indirdim ve USB'ye yazıp sorunsuz bir şekilde temiz kurulumla yükledim. Fakat yükledikten sonra sürücüleri yüklerken 32 Bit kurulduğunu farkettim. 64 bit indirdiğime yüzde yüz eminim sizce neden 32 bit kurdu kurulumda mı bir hata yaptım? Bir de 4GB RAM kullanıyorum. 64 bit kurmak için format atmama gerek var mı? Ciddi performans farkı olur mu?

Ekranın sol alt köşesinde duran Windows logosuna sağ tık yapıp ''Sistem'' bölümüne tıklayıp gelen pencereden ''Sistem Türü'' yazan yerin karşısında ne yazıyor?

Büyük ihtimalle 64 bit kuruludur. 64 bit indirdiğinden bu kadar emin olduğuna göre bir yanlış anlaşılma vardır büyük ihtimalle.

Kurulumda 64 bit bir ISO dosyasıyla kurulum yaptıysan onun 32 bit olarak kurulmak gibi bir şansı yok.

Bilgsiyarıma girip özelliklere baktığımda 32 Bit işletim sistemi x64 tabanlı işlemci yazıyo. Dediğiniz sol üstteki windows logosunu bulamadım ama özelliklerde böyle yazıyo

İndirdiğim dosyaya baktım MediaCreationToolx64 isimli yani nasıl oldu cidden anlamadım

Oradan 64-bit indirmişsindir, sürüm seçerken elin 32-bit'e kaymış olabilir mi?
Kurulumda işletim sistemi seçiyormuyduk ben genelde next next yaptım belki orayı kaçırdım

Hayır, kurulum değil. Media Creation Tool aracını indirdikten sonra oradan da seçiliyor, onu kastetmek istemiştim.

Doğrudur sonuç olarak bir yerde hata yaptım ve 32 bit kuruldu. Formatlayıp 64 bite dönmelimiyim. Dediğim gibi ofis bilgisayarı oyun oynanmıyor 4 GB rami var şuanda 3 GB kullanılabilir gözüküyor

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı